Het weer: Kans op lichte motregen, ’s middags misschien brekende bewolking

Foto van auteur

Blaloweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend is het grijs boven Zwolle. Vooral in de ochtend is er kans op wat lichte motregen. Het valt uit een zwak front dat zich vervelend langzaam verplaatst. De bedoeling is dat het tegen de middag eindelijk over ons heen is gesukkeld naar het zuidoosten.

In de middag achter het front moet dat perspectief geven op brekende bewolking. Zwolle maakt kans op stukjes blauwe lucht en een glimp van de zon. Pas op voor te hoog gespannen verwachtingen, die kunnen uitmonden in teleurstelling. Het is vrij zacht voor de tijd van het jaar: in de ochtend is het iets onder 10 graden, in de middag wellicht iets erboven. Handschoenen heb je niet nodig. Er staat een matige zuidwesten- tot westenwind, waarmee de zachte lucht wordt aangevoerd.

Er is onzekerheid of het ’s avonds en ’s nachts opklaart. Mocht dat gebeuren, dan kan het zicht verslechteren doordat in de afkoelende lucht nevel of mist ontstaat. De temperatuur daalt dan richting 5 graden, maar onder een hardnekkig wolkendek is het ‘s nachts minder fris.

Een sterk hogedrukgebied ligt de komende dagen met het centrum in onze omgeving. Bewolking speelt de hoofdrol, maar het is de meeste tijd droog. De zuidwestenwind is zwak. In de nachten kan door opklaringen mist ontstaan.

Vrijdag is het centrum van het hogedrukgebied naar Engeland verkast. De wind draait naar het noordwesten. De temperatuur overdag daalt naar een normaal decemberniveau van ongeveer 6 graden.