Poëziewedstrijd Dichter bij de natuur in Stadshagen

Foto van auteur

Stadshagen
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Stadshagen bestaat 25 jaar. De wijk viert dit met allerlei activiteiten, waaronder een poëziewedstrijd voor bewoners. Het thema voor de wedstrijd is de natuur in Stadshagen.

Daarmee sluit de organisatie zich aan bij de Nationale Poëzieweek van 27 januari tot en met 2 februari. Deelnemers aan de wedstrijd laten zich inspireren door natuurplekken in Stadshagen. Zoals een koele plek op een warme zomerdag, een wandelroute, picknickplaats of bijvoorbeeld speelterrein voor kinderen. Bij het gedicht voegen deelnemers een foto van deze natuurplek. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd. Ook groepen, schoolklassen en duo’s mogen een gedicht insturen.

De meest inspirerende gedichten komen op bordjes te staan bij de locaties van de gedichten en de foto’s. Het winnende gedicht wordt afgebeeld op een prominente locatie in Stadshagen.

Het comité van aanbeveling en de jury bestaan uit:

Rodaan Al Galidi, dichter, schrijver, wijkbewoner
Louis Zandbergen, ecoloog en ex-redacteur Vinexpress
Freek van der Heide, adviseur Stadkamer Buurtcultuur, wijkbewoner
Monique Schuttenbeld, wethouder Stadshagen, cultuur, wijkbewoner

Spelregels

  • Maximaal 100 woorden.
  • Een foto in JPG-bestand in hoge resolutie
  • Toestemming voor publicatie van het gedicht en de foto.
  • De foto met het gedicht met naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer mailen vóór 1 april 2022 naar wijkservicepuntwest@zwolle.nl

Meer informatie over de viering van Stadshagen 25 jaar en de activiteiten staan in de wijkkrant Vinexpress en op www.zwolle.nl/stadshagen25.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)