Het weer: Portie zonneschijn, vooral in de ochtend

Foto van auteur

Holtenbroek

Zwolle – Vrijdag krijgt Zwolle een welverdiende portie zonneschijn. Donderdag bleven de wolken overheersen, op een paar weinig overtuigende openingen in de middag na. Vrijdag rekenen we op enkele uren zon, vooral in de eerste helft van de dag. Er zijn ook wolken maar ze geven zonnestralen tussenruimte.

‘s Morgens vroeg is het slechts een paar graden boven het vriespunt. De middagtemperatuur wordt ongeveer 7 graden. De wolken laten vrijdag overdag geen regen los, het blijft droog tot in de avond. We profiteren van een tijdelijke stijging van de luchtdruk, die rond het middaguur een maximum bereikt van zo’n 1034 hectopascal. In de middag neemt de bewolking geleidelijk toe vanuit het westen. De luchtdruk gaat dalen en de wind trekt aan naar matig, kracht 3, uit het noordwesten. Er komt een warmtefront aan.

Zaterdag achter het warmtefront kan het in Zwolle maar liefst 11 graden worden. Zeer zacht voor de tijd van het jaar. Dit gebeurt zonder hulp van zonneschijn, want de bewolking is te dik en uitgestrekt. Het is puur de aangevoerde lucht die met een grote bocht afkomstig is uit warm zeegebied. Die lucht is zacht en vochtig.

Er kan zaterdag soms een klein beetje lichte regen of motregen uit het grijze wolkendek vallen. In de avond is die kans het grootst. Verder valt de behoorlijk stevige wind op: windkracht 4 tot 5 uit westelijke richtingen.

Zondag blijft het waarschijnlijk droog met in de ochtend kansen voor de zon. Een temperatuur van circa 7 graden in de middag en minder wind.

Maandag staat een actieve storing op het programma. Het centrum daarvan komt volgens de laatste berekeningen vanaf de noordelijke Noordzee bijna recht over onze omgeving. Dat betekent in elk geval een grote kans op een bak regen. De meeste wind blijft de regio Zwolle bij deze koers vermoedelijk bespaard, maar dit kan nog anders uitpakken. Dit houden we natuurlijk in de gaten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)