Het weer: Kans op een bui, ook wat zon

|   Laatste wijziging

Struinerwaard
Foto: Hans Smit

Maandag verkeren twee weerfronten in onze buurt. In Zwolle levert dat veel wolken en onbetrouwbaar weer op. De hele dag is er kans op een bui. In het begin van de ochtend al en ’s middags is de kans groter. Zo’n middagbui kan uitgroeien tot een steviger exemplaar.

Bij dit soort buiigheid is de vraag altijd of het feest precies boven je hoofd plaatsvindt of een paar kilometer verderop. Wie risico op een nat pak wil beperken houdt een buien-app in de gaten. De wolken zijn maandag in de meerderheid boven de stad, maar de zon laat zich ook zien. De wind heeft er zin in, vooral in de middag en avond wanneer hij draait van zuidwest naar noordwest. Windkracht 3 in de ochtend, toenemend naar kracht 4 later in de middag.

De temperatuur loopt op van 16 graden ’s morgens vroeg naar ongeveer 23 graden in de middag. Die middagtemperatuur is ongeveer normaal voor de tijd van het jaar, maar de wind drukt de gevoelstemperatuur een paar graden.

In deze eerste week van de zomervakantie in Zwolle is het weer koel en ongedurig. Dinsdag staat er een stevige noordwestenwind. Maar we zetten in op een droge dag, met een leuke portie zonneschijn tussen de stapelwolken.

Daarna is er kans op buien, waarbij de donderdag er nat uit lijkt te springen. De buienactiviteit wordt aangejaagd door een oceaandepressie die op Ierland afkoerst. De situatie ziet er op de weerkaarten niet alleen beroerd uit voor vakantievierders in de regio Zwolle. In Engeland, België en het westen van Frankrijk houden ze het donderdag ook niet droog.

Hopelijk valt het straks allemaal mee. Meer daarover in de volgende weerberichten hier op 1Zwolle.

Foto 1
Struinerwaard - Foto: Hans Smit
Struinerwaard
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)