Het weer: Vrijdagmiddag kletsnat, winderig en kouder

Foto van auteur

Woonzorgcentrum Fermate
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is een koufront onderweg naar Zwolle. In de ochtend, voor het front uit, is het bewolkt met soms al een beetje lichte regen. Serieuze regen bereikt vanaf ongeveer twee uur ‘s middags de stad.

Dat front is een actief geval. In de loop van de middag wordt het kletsnat. De neerslagpiek valt waarschijnlijk rond vier uur. Misschien zitten er tussen de regendruppels zelfs een paar vlokken natte sneeuw. De wind piekt ’s middags ook, terwijl hij scherp draait van zuidwest naar west tot noordwest. Windvlagen zijn te verwachten bovenop windkracht 4. Tijdens deze frontpassage wordt het gevoelig kouder. De temperatuur duikt vrijdagmiddag in korte tijd van 8 graden naar ongeveer 3 graden.

In de avondspits belandt Zwolle achter het front. We maken dan nog kans op een paar losse buien, mogelijk fel genoeg om hinderlijk te zijn voor het verkeer. Ook in de avond en nacht kunnen nog winterse buien koers zetten naar de regio Zwolle. Opklaringen zijn er tussendoor.

Zaterdagochtend vroeg is het onder de opklaringen afgekoeld tot dichtbij het vriespunt. Misschien moeten er hier en daar autoruiten gekrabd worden. Het goede nieuws is dat de zon zaterdag de ruimte krijgt. Er zijn ook wolken met een kleine kans op een beetje gedruppel, maar die kans neemt gedurende de dag alleen maar af. De zuidwestenwind trekt in de middag aan van kracht 3 naar 4. Een flinke bries dus.

Zondag worden de regenmeters in Zwolle rijkelijk gevuld. Het regent urenlang pijpenstelen, terwijl een vrij krachtige wind (kracht 5) door de stad blaast. De regen begint al in de nacht en gaat een groot deel van de zondag door. Momenteel wordt een neerslagtotaal van 20 tot 30 liter per vierkante meter berekend. Dat is niet mis. In het komende weerbericht op Weblog Zwolle bekijken we de regenverwachting voor zondag weer.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)