Voorbeschouwing PEC Zwolle – N.E.C.

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdagavond speelt PEC Zwolle om 20.00 uur de tweede thuiswedstrijd van het jaar. Na overwinningen op Willem II en sc Heerenveen hebben de Zwollenaren dat gedaan wat moest gebeuren. Nu is het zaak om in de komende weken op die voet verder te gaan en de laatste twee plaatsen te verlaten.

Het nieuwe jaar is PEC Zwolle vooralsnog goed gezind. Hoewel het, ondanks een legio kansen, door NAC Breda uit het bekertoernooi werd gestoten, werden Willem II en sc Heerenveen verslagen zonder zelf een tegengoal te incasseren. Vlak voor het interlandweekend werd Bram van Polen voor de tweede maal dit seizoen matchwinner door vanaf de strafschopstip de enige goal van de wedstrijd te maken. De overwinning in Heerenveen was niet alleen broodnodig met het oog op de ranglijst, maar zorgde ook voor een beter gemoed.

Ook in de interlandperiode speelde PEC Zwolle een wedstrijd. In Duitsland werden de degens gekruist met Werder Bremen. Ook dat duel leverde een overwinning op. Door een doelpunt van Thomas van den Belt eindigde het duel in een 0-1 overwinning. Op de slotdag van de transferwindow werd maandagavond ook nog een speler aan de selectie toegevoegd. Djavan Anderson werd op huurbasis aangetrokken. De speler, die op de gehele rechterflank uit de voeten kan, kwam over van het Italiaanse Lazio Roma.

N.E.C. Nijmegen speelde ook een oefenwedstrijd, maar verloor die in eigen huis van Fortuna Sittard (1-2). In de competitie speelde het dit jaar met 0-0 gelijk tegen Heracles Almelo en boog het met 1-4 voor Feyenoord. In tegenstelling tot de Blauwvingers wist N.E.C. wél de kwartfinale van de beker te bereiken door FC Groningen met 1-2 te verslaan. De meeste aandacht kregen de Nijmegenaren nog wel met het aantrekken van niemand minder dan Wilfried Bony. De inmiddels 33-jarige aanvaller tekende vorige week een contract voor een half jaar in de Goffert. Bij aartsrivaal Vitesse maakte Bony tien jaar geleden furore. Daar kwam hij tussen 2011 en 2013 tot 77 officiële wedstrijden en maar liefst 58 treffers. Eenmaal slaagde de Ivoriaan daar ook in tegen PEC Zwolle. ,,Wilfried was gestopt met voetbal. Hij woonde in Wales en hield zich fit door in zijn woonplaats bij de lokale profclub Newport County te trainen, dat actief is in de League Two. Hij had, op zijn 33e, het gevoel gekregen het voetbal te missen. Het was een onafgemaakte zaak en hij wilde het liefst terug naar het land waar hij met veel plezier gespeeld en geleefd heeft, Nederland”, liet algemeen directeur bij N.E.C., Ted van Leeuwen, optekenen.

Zaterdagavond zal blijken of Bony ook daadwerkelijk weer terugkeert op de Nederlandse velden. Als hij dat doet, is dat in ieder geval met publiek op de tribunes, want ook het MAC3PARK stadion mag zaterdag voor een derde deel gevuld worden met seizoenkaarthouders. Dat is voor het eerst in bijna drie maanden tijd. Op 6 november was er voor het laatst publiek in Zwolle welkom, toen tegen Cambuur.

Scheidsrechter zaterdag is Jannick van der Laan. Assistent-scheidsrechters zijn Bas van Dongen en Hâlis Murat Küçükerbir. Official is Martijn Vos. VAR in Zeist is Luca Cantineau die bijgestaan wordt door Dave Goossens. De aftrap is om 20.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)