Echtpaar Klink – Muis 60 jaar getrouwd

Foto van auteur

Foto: Stockfoto

Zwolle – De heer en mevrouw Klink – Muis waren op dinsdag 15 februari 60 jaar getrouwd.

Wethouder Monique Schuttenbeld is op woensdagochtend 16 februari bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren.

Tonnie is geboren in Wijthmen. Hij is op zijn elfde in Zwolle komen wonen.

Riet is in Zwolle geboren. Ze heeft tot haar vierde op Urk gewoond. Daarna is ze naar Velp verhuisd en toen naar Arnhem. Ze woont sinds 1956 weer in Zwolle.

Riet werkte in de wijkverpleging en Tonnie werkte bij Berendsen en de Graaf. Het huis waar Riet werkte lag achter het werk van Tonnie. Tonnie dronk daar wel eens koffie en zodoende leerden ze elkaar kennen. Daarnaast woonde Riet op kamers bij mensen waar Tonnie bevriend mee was. Zo zagen ze elkaar nog vaker.

Op 15 februari 1962 zijn ze getrouwd. Tonnie en Riet hebben drie dochters. Ook hebben zij drie kleinkinderen. Een jongen en twee meisjes.

Tonnie heeft vanaf zijn veertiende een aantal jaren bij stoffeerderij Jonkman gewerkt. Daarna een lange tijd bij meubelzaak Bischoff en tegelijkertijd jarenlang opgetreden als accordeonist met verschillende muzikanten waaronder Jan Steenbergen, Klaas Baving en Roel Groothuis. Daarna heeft hij nog gewerkt bij garage Bourgonje. Toen naar Simonse Bokkers en uiteindelijk bezorger voor Apotheek Kluin.

Riet heeft vroeger bij schoenenzaak Bervoets gewerkt en daarna in de wijkverpleging. Ze heeft op haar vijfenvijftigste nog een diploma gehaald voor de bejaardenverzorging en tot aan haar pensioen heeft ze gewerkt in de “Nieuwe Haven” aan de Harm Smeengekade.

Riet houdt van lezen en puzzelen en doet graag aan Pilates. Tonnie houdt van de krant lezen en is een echt natuurmens. Bij mooi weer is hij buiten te vinden. Hij heeft ook een aantal keren het eerste kievitsei van Nederland gevonden. Toen dat nog mocht.

Verder genieten ze samen erg van de kinderen en kleinkinderen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)