Henk en Tonnie Meiberg vieren diamanten huwelijk in Wijthmen

|   Laatste wijziging

Tonnie en Henk Meiberg waren dinsdag 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Henk en Tonnie Meiberg waren gisteren zestig jaar getrouwd. Wethouder Arjan Spaans ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Henk Meiberg (83) en Tonnie van den Berg (83) trouwden op 7 mei 1963 in de Michaëlkerk in Zwolle. Tonnie is de tweede dochter uit een gezin van zeven kinderen en Henk was enig kind. Ze leerden elkaar kennen tijdens de dansavonden. Na de basisschool heeft Tonnie jaren in de huishouding gewerkt bij boeren. Later deed ze dat thuis in Zwolle op de boerderij tussen de koeien. 

Het echtpaar trouwde gelijktijdig met Sienie en Bennie van de Vegte, de zus en zwager van Tonnie. Bennie en Sienie zijn inmiddels overleden. Henk en Tonnie deden veel samen met Bennie en Sienie, ze koesteren dan ook veel dierbare herinneringen aan hen. Na het huwelijk in 1963 trok Tonnie op 23-jarige leeftijd in bij Henk. Ook vader Meiberg en tante Anne woonden op de boerderij waar Henk is geboren en getogen. Henk nam later de boerderij over samen met Tonnie, zijn alleskunner.

Het echtpaar heeft vijf kinderen. Iedereen was altijd welkom bij het stel, de deur stond open voor een kop koffie. Nadat ze waren gestopt met het melkveebedrijf heeft Henk tot aan de VUT bij veevoederfabriek Hendrix gewerkt. In 1995 verkasten Henk en Tonnie naar de Zeisweg in Wijthmen. Zoon Alfred en zijn vrouw hebben de boerderij overgenomen, Henk geniet daar nog dagelijks van de koeien. Het boerenbestaan is en blijft zijn lust en zijn leven.

Zoon Alfred is geen onbekende in Zwolle, hij is de grasmeester van PEC Zwolle. Afgelopen vrijdag meldde Hans Smit, sportfotograaf bij 1Zwolle, tijdens de wedstrijd tegen Roda JC, dat de grasmat in het stadion er prima bij lag. “Het veld ziet er super uit,” aldus Smit. “Het gras is gemaaid op 18 millimeter onder de bezielende leiding van Alfred Meiberg.”

Henk en Tonnie zijn beiden al meer dan veertig jaar lid van het koor van de OLV-kerk in Wijthmen. De kerk is gebouwd op de grond die door vader Meiberg is geschonken. Het echtpaar is daar nog steeds trots op.

Ze genieten nog volop van het leven, op feestjes van familie en buren zijn ze altijd van de partij. Henk en Tonnie mogen er nog steeds graag op uit trekken, vroeger met de fiets en tegenwoordig met de auto. Ook genieten ze van winkelen en een terrasje pakken. 

De gezondheid van Henk en Tonnie gaat achteruit, maar ze zijn nog steeds zelfstandig. Het echtpaar geniet dankbaar van het leven en ze hopen dit nog een hele tijd voort te mogen zetten.

Foto's 3
Tonnie en Henk Meiberg waren dinsdag 60 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Tonnie en Henk Meiberg waren dinsdag 60 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp
Wethouder Arjan Spaans bezocht woensdag het echtpaar om ze te feliciteren. - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Arjan Spaans bezocht woensdag het echtpaar om ze te feliciteren.
Foto: Peter Denekamp
Tonnie en Henk Meiberg met wethouder Arjan Spaans - Foto: Peter Denekamp
Tonnie en Henk Meiberg met wethouder Arjan Spaans
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)