Aanbesteding laadpalen naar Vattenfall InCharge

Foto van auteur

Zwolle – De aanbesteding voor laadpalen in de openbare ruimte in Oost-Nederland gaat naar Vattenfall InCharge. Zwolle is een van de gemeenten die nauw betrokken zijn bij deze aanbesteding.

Nieuw is het proactief plaatsen van laadpalen, het plaatsen van laadpalen voor bestel- en buurtbusjes en datagestuurd plaatsen. Vattenfall InCharge is inmiddels gestart met de voorbereidingen. Zwolse e-rijders kunnen vanaf 15 maart al een aanvraag indienen. Het gaat om een concessie voor een termijn van tien jaar, waar Vattenfall InCharge de eerste drie jaar exclusief mag plaatsen, zo maakte de gemeente Zwolle donderdag bekend.

Vattenfall InCharge neemt het over van Allego, die nu nog de laadpalen in Overijssel en Gelderland plaatst. Wethouder William Dogger: “We liggen in Zwolle goed op schema om de afgesproken 200 laadpalen voor de periode 2018 tot 1 juli 2022 te halen, ik verwacht dat we binnenkort de tweehonderdste paal in Zwolle in gebruik kunnen nemen. Ik hoop dat we met Vattenfall tempo kunnen blijven maken in het plaatsen van meer laadpalen.”

Vattenfall InCharge gaat ook laadpalen plaatsen in binnensteden. Daar zijn steeds meer elektrische voertuigen die moeten laden, zoals elektrische deelauto’s, bestelbusjes en buurtbussen. Daarnaast komt de concessie tegemoet aan de wens om laadpalen te plaatsen in de publieke ruimte voor e-rijders zonder eigen oprit en aan de vraag naar laadpalen op laadpleinen.