Het weer: Bewolking en misschien een beetje motregen

Foto van auteur

Händellaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg ligt de temperatuur in de buurt van nul graden. Een front probeert vanaf de Noordzee op te boksen tegen een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Dat levert boven Zwolle een wolkendek op.

De zon prikt daar wellicht flauwtjes doorheen. Maar er is kans dat de bewolking te dik is en dat er in de middag en avond zelfs een beetje motregen uit valt. Droogheidsgarantie kan dinsdag niet worden verstrekt. De temperatuur komt lager uit dan maandag in de urenlange zonneschijn. Toen scoorden de beide weerstations van Weblog Zwolle een bijna lenteachtige 11 graden Celsius.

Dinsdag 1 maart is het officiële begin van de weerkundige lente, terwijl het kwik onder de wolken blijft steken bij 7 graden. De wind is matig, kracht 3, uit het zuiden tot zuidoosten. In de avond zwakt de wind af en draait naar het oosten. ’s Nachts wordt de bewolking steeds dunner. De temperatuur daalt tot iets onder het vriespunt.

Woensdag zijn er zonnige perioden. Uit passerende wolkenvelden wordt geen regen verwacht. Een middagtemperatuur van ongeveer 9 graden.

Donderdag is ook een droge dag, met meer zon. De temperatuur loopt in de middag op naar 11 graden bij weinig wind. Dit lijkt een beetje op lente.

Vrijdag schuift meer bewolking over Zwolle. In de middag is er kans op een beetje regen. Het kwik bereikt een maximum van ongeveer 10 graden.