Het weer: Bewolking, wind en een beetje motregen

De Aa
Foto: Hans Smit

Vrijdag schuift veel bewolking over Zwolle. Het is grijs, de zon prikt waarschijnlijk niet door de wolkenmassa heen. Af en toe kunnen er druppeltjes motregen uit de wolken vallen. In de middag en avond is de kans daarop het grootst.

Er wordt zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur zit in de lift van ongeveer 6 graden ’s morgens naar 9 graden in de middag en avond. De zuidwestenwind maskeert het zachte weertype, hij blaast met kracht 3 tot 4 door de stad. Vrijdagnacht waait het gewoon door.

In het weekend treuzelt een lang front met bewolking en neerslag vervelend dicht bij ons in de buurt. De grijze bewolking is dik en op beide dagen regent het soms. In de nacht van zaterdag op zondag komt het front mogelijk recht boven onze omgeving terecht. Dan is meer regen te verwachten.

Een temperatuur in het weekend van 9 tot 11 graden – hoog voor de tijd van het jaar – waarbij het in de nachten onder het wolkendek nauwelijks afkoelt. De wind blijft staan met kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten tot westen. Daardoor voelt het minder mild aan dan de hoge thermometerstand in Zwolle suggereert.

Foto 1
De Aa - Foto: Hans Smit
De Aa
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)