Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 maakt eerste namen bekend

Foto van auteur

Foto: Hans van Eijsden

Zwolle – De eerste namen van de dertigste live-editie van Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 zijn bekend: onder andere Meau, Snelle, Selah Sue, Kraantje Pappie, Donnie en Typhoon zullen op 5 mei hun opwachting maken tijdens het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle.

Met jaarlijks zo’n 130.000 bezoekers streeft het vrij toegankelijke festival naar een divers programma voor haar bezoekers. Op Podium Hanzestrohm, de nieuwe hoofdpodium sponsor van het festival, schitteren de grootse artiesten van dit moment. Zo scoorde Meau met Dat Heb Jij Gedaan de grootste hit van het jaar en veroverde de Ambassadeur van de Vrijheid Donnie met zijn crossovers van Hiphop en het Nederlandse lied de harten van menig festivalbezoeker. Maar ook de liefhebber van onversneden rebelse punk kan zijn geluk op bij Hang Youth, waan je je met Sophie Straat in de straten van de Jordaan en laten de heren van de PACESHIFTERS zien waarom zij al jaren dé rockband van Nederland zijn. Ook lokaal opkomend talent uit de regio met o.a. Minka, Cloudsurfers en Piet Jr, krijgt de kans om op het Sena Performers Stage zich te presenteren aan het grote publiek.

Zoals ieder jaar staat Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei – de dag van de vrijheid – stil bij het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is. Dit jaar zal er extra aandacht zijn hiervoor.Naast de reguliere optredens is er ook inhoudelijk programma met als jaarthema ‘Vrijheid in Verbondenheid’. Zo kan je terecht bij het Wereldpaviljoen om met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid, een theatervoorstelling te bezoeken, samen te dichten of een workshop te volgen. De Familieweide staat in teken van ‘ontdek de wereld van morgen’, waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met verschillende thema’s gericht op duurzaamheid. Daarnaast kunnen ze genieten van de Hippe Gasten, theater, knutselworkshops en Mobiel vinyl voor de ouders. Traditiegetrouw is de organisatie ook dit jaar weer opzoek gegaan naar vernieuwende en verfrissende initiatieven. De Ambassadeurs Junior zijn hier een goed voorbeeld van. Jongeren van 16-20 jaar worden als ambassadeur bij het festival betrokken om samen na te denken over toekomstige vrijheidsthema’s en hoe het festival zich de komende jaren moet ontwikkelen.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel te vinden. Via deze site is het vanaf vandaag ook mogelijk om tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven of om je aan te melden als vrijwilliger voor het festival.

1 gedachte over “Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 maakt eerste namen bekend”

Reacties zijn gesloten.