Berkum ontvangt koploper Genemuiden

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis in de streekderby tegen SC Genemuiden en ontvangt daarmee de kersverse koploper van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren weten dus dat ze een zware klus krijgen tegen een opponent die weer ‘in de winning mood’ is.

“Genemuiden heeft een hartstikke goede en hardwerkende ploeg, maar uit kregen we tegen hen toch ook kansen en die zullen er nu ook komen,” verwacht Berkum-middenvelder Ivar Nijboer. “Als wij er alle energie in stoppen hebben we er vertrouwen in dat we een goed resultaat neer kunnen zetten.”

Nadat Genemuiden de eerste periodetitel veroverde ging het bij de ploeg van trainer René van der Weij niet altijd van een leien dakje. Zo werd er met 3-1 verloren bij Urk en bij Eemdijk, een andere concurrent in de kopgroep, ging Genemuiden in de extra tijd met 1-0 onderuit. Daarna volgde echter herstel. Vorige week ging dat nog wat moeizaam met een 1-0 winst tegen laagvlieger Noordscheschut, maar afgelopen dinsdag was Genemuiden veel te sterk voor Buitenpost dat met 4-0 werd geklopt.

In die inhaalwedstrijd kwam Genemuiden al binnen een kwartier op voorsprong via een penalty van Osama Ben Kaddour. Dat was koren op de molen van de thuisclub, omdat Buitenpost zich niet meer op eigen helft kon verschansen en ruimte gaf. In de 25e minuut schoot Nick Buitink zijn ploeg naar 2-0 en dezelfde speler zorgde na rust voor 3-0. Genemuiden kreeg daarna kansen op een nog veel ruimere winst, waarbij onder meer Lars Miedema tegen de onderkant van de lat schoot. Alleen Arend van de Wetering wist echter nog een kans te verzilveren: 4-0. Met die ruime overwinning pakte Genemuiden de koppositie in de Hoofdklasse B terug.

Berkum is na de winterstop nog ongeslagen maar de ploeg van trainer Arno Hoekstra is toch nog lang niet uit de problemen. Na twee keer winst en drie remises staan de Zwollenaren nu op een 11e plek en is de gevarenzone nog steeds akelig dichtbij. Afgelopen zaterdag speelden de Zwollenaren voor de derde keer op rij gelijk, nu met 1-1 bij Swift in Amsterdam. Het leek daar weer lang op een doelpuntloze remise uit te draaien, maar een kwartier voor tijd bracht Martijn Brakke de stand op 0-1. Binnen een minuut stond het echter tot frustratie van de bezoekers weer gelijk en met die puntendeling schoten Berkum én Swift eigenlijk niet bar veel op.

Berkum heeft óók nog wel wat goed te maken na de uitwedstrijd in Genemuiden van afgelopen oktober. Ondanks kansen over en weer, waarbij een kopbal van Boy Boeloerditi van de Genemuider doellijn werd gehaald, duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Lars Miedema de 1-0 binnen schoot. Direct daarna volgde een opstootje, waarbij tot veler verbazing twee Berkum-spelers een rode kaart kregen. Daarvan is er later wel weer één geannuleerd, maar met negen man kon Berkum niet voorkomen dat Genemuiden diep in blessuretijd via Rens van Benthem op 2-0 kwam.

Berkum zal nu dus beter moeten presteren, met name wat betreft het afmaken van de kansen want daar schort het ook de laatste tijd vaak aan bij de Zwollenaren.

De derby Berkum-Genemuiden wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Harold van de Ketterij uit Goes, die op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)