Berkum ontvangt gevaarlijk Volendam

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag in eigen huis tegen RKAV Volendam, dat beschikt over de productiefste voorhoede van de Hoofdklasse B en sinds vorige week bovendien weer kansen op de titel lijkt te hebben gekregen.

“Wij hebben de laatste tijd weer aardig wat punten gepakt, dus we hebben er vertrouwen in. Het kan een leuke wedstrijd worden,” verwacht Berkum-verdediger Frank van der Burg. “Volendam heeft veel gescoord, maar ze krijgen er ook nog wel eens wat tegen. Daar moeten wij dan zaterdag maar gebruik van maken…”

Volendam doet al het hele seizoen bovenin mee, maar enkele weken geleden leken de prijzen uit het zicht te zijn verdwenen. De ploeg van trainer Johan Steur ging in het paasweekeinde op eigen terrein met 1-4 onderuit tegen ONS Sneek en kreeg twee dagen later een pak rammel bij Urk: 5-1. Daarna volgde voorzichtig herstel bij Swift (2-2) en een 2-1 winst tegen Flevo Boys.

Afgelopen zaterdag deed Volendam prima zaken door met 2-1 te winnen van ‘mede-titelpretendent’ Genemuiden. In dat duel was Volendam vóór rust dominant en Dave Zwarthoed bracht de stand na krap een half uur op 1-0. In het tweede bedrijf kwam Genemuiden echter langszij en stond de thuisclub onder druk. Volendam kwam tien minuten voor het slot op 2-1 door een vrije trap van Joey Tol, maar mocht niet mopperen dat Genemuiden in de slotfase enkele opgelegde kansen liet liggen, waarbij Patrick Plugboer in de laatste minuut een bal van de Volendamse doellijn moest halen. Doordat de concurrentie punten liet liggen staat Volendam nu op een gedeelde tweede plaats in de Hoofdklasse B, met vijf punten achterstand op koploper Urk die dus nog ingehaald kan worden.

Berkum presteerde lang onder de maat, maar deed de laatste weken goede zaken. Zo werd eind april Eemdijk met 1-0 geklopt en daarna werd in het restant van de inhaalwedstrijd tegen DETO een 0-1 achterstand omgezet in een 1-1 remise. Vorige week won de ploeg van trainer Arno Hoekstra met 0-1 bij Noordscheschut, dat daarmee de degradatie niet langer kon ontlopen. In die wedstrijd kwam Berkum na rust op voorsprong via een penalty van Marc van der Meulen. De Zwollenaren lieten daarna kansen op meer liggen, maar kwamen defensief niet meer in gevaar.

Dat Volendam aanvallend uiterst gevaarlijk is ondervond Berkum in september, toen de Zwollenaren daar met 4-2 onderuit gingen. Berkum begon sterk, schoot al direct op de lat en kwam na krap een kwartier op 0-1 door Chris van der Meulen. Direct daarna kwam een steeds beter combinerend Volendam echter op 1-1 via Stan Veerman en nog geen 10 minuten later werd het 2-1 door Pieter Kroon. Na rust liep Volendam uit naar 4-1 door goals van Daan Steur en Dave Zwarthoed en pas in de slotfase kon Frank van der Burg namens Berkum wat terug doen: 4-2.

Berkum staat door de goede resultaten van de laatste weken nu op de achtste plaats maar is nog steeds niet helemaal veilig. De punten zijn dus nog steeds welkom voor de Zwollenaren, die echter tegen Volendam een zware klus krijgen.

De wedstrijd Berkum-Volendam wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Fijke Hoogendijk uit Enschede en zij zal op Sportpark De Vegtlust om 14.45 uur laten aftrappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)