Het weer: In de ochtend kans op mist, zon in de middag

Foto van auteur

Burgemeester Roelenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandagochtend kan het zicht in de regio Zwolle slecht zijn door mist. Laaghangende bewolking is ook mogelijk. De mist lost vanaf ongeveer negen uur op, de laaghangende bewolking wordt langzamer weggewerkt door de zon.

Ja, door de zon. Want die laat Zwolle maandag nog niet in de steek. Vooral in de middag schijnt ze volop aan een blauwe lucht met nog maar weinig wolkenresten. De temperatuur stijgt van ongeveer 5 graden ‘s morgens vroeg naar een maximum van ongeveer 16 graden in de middag. Dat is iets koeler dan in het weekend. De wind is zwak uit noordelijke richtingen. Hogedrukgebieden boven onze omgeving, die de afgelopen dagen voor het zachte en zonnige lenteweer hebben gezorgd, maken plaats voor lagedrukgebieden.

Daardoor krijgt de zon het na maandag het een stuk moeilijker boven Zwolle. De bewolking gaat het winnen in de nieuwe week. Nog meer slecht nieuws: de temperatuur zakt weg. Dinsdag blijven we nog iets boven de 10 graden, maar vanaf woensdag zakken we eronder. Dat zal wel even wennen zijn. De wind komt dan uit de noordoosthoek, maar blijft met kracht 2 tot 3 gelukkig binnen de perken.

Donderdag en vrijdag is er meer wind en kans op een buitje, dat misschien zelfs een winters karakter heeft. De neerslag stelt vermoedelijk niet veel voor. Het grijze pak bewolking boven de stad zou met name op donderdag wel eens teleurstellend dik kunnen zijn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)