Digitale inbraak bij woningcorporatie deltaWonen

Foto van auteur

Zwolle – Bij woningcorporatie deltaWonen is op dinsdag 15 maart digitaal ingebroken.

Dit datalek maakte de woningcorporatie 25 maart bekend. Er zijn onder andere persoonsgegevens zichtbaar geweest voor onbevoegden. Het gaat om persoonsgegevens van (oud-)huurders, (oud-)leveranciers en (oud-)medewerkers, meldt deltaWonen in een brief of e-mail aan huurders.

In de brief schrijft deltaWonen onder meer: “Vorige week hebben wij ontdekt dat er digitaal is ingebroken in het systeem van deltaWonen. We hebben de inbraak gestopt. Ook zijn we direct een onderzoek gestart. In ons systeem hebben wij ook gegevens van u opgeslagen. Sommige van deze gegevens kunnen door de daders zijn ingezien of opgeslagen. Dit is een datalek. Dit hebben wij gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.”

Volgens onderzoek van deltaWonen is niet aangetoond dat de gelekte gegevens zijn ingezien door derden. “Toch vinden wij het belangrijk om u hierover te infomeren. We kunnen het namelijk ook niet helemaal uitsluiten,” aldus deltaWonen in de brief.

Bij het datalek zijn deze soorten gegevens misschien gezien door de daders:

  • Contactgegevens die zijn gedeeld met deltaWonen
  • Financiële gegevens die zijn gebruikt bij contact met deltaWonen

Woningcorporatie deltaWonen spijt het dat ze het lek niet hebben kunnen voorkomen. “Wel hebben wij direct maatregelen getroffen om het datalek te stoppen, en toekomstige datalekken te voorkomen. Het onderzoek toont niet aan dat uw gegevens ingezien of gestolen zijn. Maar voor de zekerheid vragen wij u om goed op te letten! Het kan zijn dat daders gaan proberen om meer persoonlijke gegevens van u te verkrijgen, zoals wachtwoorden of pincodes. Bijvoorbeeld door valse e-mails of per sms-berichten aan u te versturen. Of door valse telefoongesprekken met u te voeren. Let altijd goed op of het e-mailadres van de afzender klopt. En of u het telefoonnummer kent.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Digitale inbraak bij woningcorporatie deltaWonen”

Reacties zijn gesloten.