Het weer: Overwegend grijs en kans op een spatje regen

Foto van auteur

Bachlaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag begint met licht vriesweer. De temperatuur ‘s morgens vroeg is zowel aan de grond als op neushoogte ongeveer -1 °Celsius. Het waait nog niet en er is kans op een mistbank.

Zwolle ziet alleen in het begin van de ochtend nog een glimp van de zon. De bewolking wordt al gauw dikker. De rest van de dag kleurt de hemel overwegend grijs. Er is kans op een spatje regen, met name rond het middaguur en in de avond. Veel zal het niet voorstellen, maar fijn is het natuurlijk niet. Ook niet zo fijn is de achterblijvende temperatuur. Meer dan 7 graden zit er woensdag niet in voor Zwolle. Dit bij een wind die in de middag toeneemt naar matig, kracht 3, uit het noordoosten.

Vanuit het hoge noorden komt meer kou plus neerslag op Zwolle af. Donderdag kan die neerslag een winters karakter krijgen. Anders gezegd: er is kans op natte sneeuw. Sommige weermodellen berekenen voldoende sneeuw om tijdelijk een wit laagje te vormen op grasvelden en auto’s. In het volgende weerbericht kijken we of ook andere weermodellen meegaan met deze verwachting.

Donderdag gaat dit winterse intermezzo gepaard met een dik pak bewolking en een koude noordoostenwind, die in de middag aantrekt naar kracht 4. Een maximumtemperatuur van 6 graden maakt het samen met die stevige wind mutsen– en winterjassenweer.

Op vrijdag en in het weekend ziet Zwolle de terugkeer van de zon. De temperatuur blijft met ongeveer 7 graden te laag voor de tijd van het jaar. In de nachten vriest het licht.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)