Het weer: Regen uit een dik pak bewolking en een straffe wind

Foto van auteur

Biesbosch
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag begint onder een dik pak grijze bewolking. Er is regen onderweg naar Zwolle. In de ochtend komen de eerste druppels al naar beneden. De zuidwestenwind is stevig en neemt nog wat verder toe.

In de middag en avond blaast windkracht 4 tot 5 door de stad, een matige tot vrij krachtige wind. Het gaat harder regenen. Regen en wind houden ook in de nacht naar donderdag aan. Nachtelijke buien trekken over. In de temperatuur zit woensdag weinig schot. ‘s Ochtends is het ongeveer 8 graden, in de middag rond 10 graden. De straffe zuidwestenwind doet het kouder aanvoelen. Een lagedrukgebied met twee kernen bij Schotland zorgt voor dit herfstweer bij ons.

Met het frontensysteem van dat laag hebben we te dealen. Het lagedrukgebied verplaatst zich donderdag naar Denemarken en sleept dan een koufront over onze omgeving. Dat passeert Zwolle in de eerste helft van de dag met een buienzone. ‘s Middags achter de meest actieve buien komt de blauwe lucht soms tevoorschijn. De vlagerige wind draait van zuidwest naar west en trekt nog eens extra aan. De temperatuur is in de middag ongeveer 8 graden.

Vrijdag draait de wind van west naar noordwest. Uit die richting maakt Zwolle kans op een enkele bui. De droge periodes hebben echter de overhand en de zon breekt in de schone polaire lucht geregeld door. De maximumtemperatuur is ongeveer 9 graden.

In het weekend krijgt de zon meer ruimte. Vooral zaterdag lijkt dat het geval, wel staat er ook dan vrij veel wind. De temperatuur is met ongeveer 8 graden tegenvallend. Ook zondag nog zo fris, maar de buienkans is kleiner.

Na het weekend gaat de temperatuur overtuigend omhoog. Het wordt beduidend warmer, dankzij toestroom van lucht uit het zuiden. Zwolle kan uitzien naar een middagtemperatuur volgende week van ongeveer 18 graden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)