Het weer: Dikke bewolking, vanaf de middag regen

Gerard Mostertbrug, Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend kan het nevelig of mistig zijn in Zwolle en omgeving. Het kwik is iets onder 5 graden gedaald. Eventuele mist verdwijnt ergens in de ochtend, om plaats te maken voor bewolking. Het is nog droog.

Een dik wolkenpakket strekt zich zich uit boven de stad, waaruit vanaf het begin van de middag regen valt. De regenwolken horen bij een lagedrukgebied dat over onze omgeving traag naar het zuidoosten schuift. Tot in de nacht naar woensdag zijn er regenachtige perioden waarbij de neerslag af en toe stevig is.

De wind stelt ’s morgens vroeg weinig voor. Geleidelijk steekt een zwak tot matig briesje op uit het zuidoosten. De temperatuur is ’s middags en ’s avonds ongeveer 7 graden.

Woensdag verpietert het lagedrukgebied boven Duitsland, wolkenvelden ervan drijven nog over Zwolle. Dat kan enige lichte regen of motregen opleveren. Een temperatuur tussen 7 en 9 graden bij weinig wind.

Donderdag valt het op dat het kouder is. De temperatuur blijft onder de 5 graden, ook overdag. Waarschijnlijk is het droog in Zwolle met kans op een beetje zon.

Vrijdag en het weekend stijgt het kwik naar ongeveer 9 graden. De kans op droog weer is groot door de nabijheid van een sterk hogedrukgebied. De wind zoekt waarschijnlijk de zuidwesthoek op.

Foto 1
Gerard Mostertbrug, Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Gerard Mostertbrug, Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)