Berkum speelt gelijk tegen Buitenpost

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum heeft in de doordeweekse inhaalwedstrijd bij Buitenpost met 1-1 gelijkgespeeld. Na een matige eerste helft kwamen de Zwollenaren goed terug, maar het werd vlak voor het slot 1-0 door een buitenspelgoal.

In blessuretijd zorgde Martijn Brakke ervoor dat de bezoekers alsnog een punt mee naar Zwolle terug konden nemen. Berkum-trainer Arno Hoekstra was daar echter niet tevreden mee. “We komen achter door een buitenspelgoal en in blessuretijd is ons een penalty onthouden. In de eerste helft was het niet goed bij ons, maar toen creëerde Buitenpost ook niets.”

Coach Willem Brouwer van Buitenpost gaf toe dat de 1-0 van zijn ploeg “dik buitenspel” was geweest. “Maar daarna hadden we de 2-0 op de schoen. Van tevoren zou ik misschien tevreden zijn geweest met dit resultaat, maar nu is het wel zuur.”

In de eerste helft viel er weinig te genieten op het kletsnatte bijveld in Friesland, op het hoofdveld in Buitenpost is geen verlichting. Buitenpost was veel meer op de vijandelijke helft te vinden dan de Zwollenaren, maar haalde daar nauwelijks kansen uit. De beste mogelijkheid was zelfs voor Berkum, toen de uitkomende Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen zich in de bal verslikte en Boy Boeloerditi van grote afstand uit kon halen. Tot grote opluchting van het thuispubliek ging de inzet van de Zwolse spits echter naast het verlaten doel. Op slag van rust leek Buitenpost dicht bij de openingsgoal, maar de bal vloog voor het Berkum-doel langs zonder dat een Friese speler er nog aan kon zitten.

Na rust kwam Berkum er steeds beter in, maar ook toen zorgde dat niet voor veel doelrijpe situaties. Krap tien minuten voor het slot veranderde dat toen Buitenpost een vrije trap mocht nemen. In de daarop volgende mêlee voor het Zwolse doel kon invaller Aleksandar Radenkovic de 1-0 binnen werken, maar de arbitrage zag over het hoofd dat hij daarbij een metertje buitenspel stond en weigerde, ook na onderling overleg, daarop terug te komen.

Berkum leek zo opnieuw tegen een frustrerende nederlaag aan te lopen maar gaf extra gas. Dat liep bijna verkeerd af toen Mark van der Meer een minuut voor tijd wel erg veel ruimte kreeg en alleen op het Zwolse doel af kon. Keeper Jasper de Visser hield zijn ploeg echter op de been door de bal met een geweldige actie van de schoen van Van der Meer te plukken.

Op de valreep kwam eindelijk de beloning voor de bezoekers. Linksbuiten Chris van der Meulen, lange tijd in de tang bij zijn tegenstanders, kapte zich knap vrij en zette voor op Martijn Brakke, die diagonaal de 1-1 binnen schoot. Berkum was daarna zelfs nog dichtbij de winst maar mede omdat de Zwolse aanspraken op een penalty niet werden verhoord bleef het bij een gelijkspel.

Door deze negende(!) remise van dit seizoen blijft Berkum dertiende in de Hoofdklasse B en zijn de zorgen voor de Zwollenaren dus nog niet verdwenen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum speelt gelijk tegen Buitenpost”

Reacties zijn gesloten.