Nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht is EBS

Foto van auteur

Bekendmaking van de gunning

Zwolle – EBS verzorgt vanaf december 2022 het busvervoer in het noordelijke deel van de Veluwe en Midden-Overijssel. Dit omvat onder meer het stadsvervoer in Zwolle en Apeldoorn.

Vanaf december 2023 verzorgt EBS ook het openbaar vervoer in de regio IJsselmond en Lelystad. Dit is het resultaat van de aanbesteding van een gezamenlijke busconcessie IJssel-Vecht 2023 – 2035 van de provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland. EBS is nu onder meer actief in de regio’s Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Vervoerders EBS, Keolis en Qbuzz hebben een bod gedaan om het busvervoer te mogen verzorgen in de vervoersregio IJssel-Vecht. EBS kwam als winnaar uit de bus. De provincies betalen hiervoor ongeveer tachtig miljoen per jaar. In totaal gaat het om zo’n driehonderd bussen. Reizigersorganisaties brachten advies uit over de eisen aan het vervoerscontract.

EBS-directeur Wilko Mol: “IJssel-Vecht is een hele mooie regio die wij graag bedienen. Dat de provincies ons op basis van onze bieding een vervoerder met een duidelijke visie en strategie voor ontwikkeling van openbaar vervoer noemen stemt erg tevreden. We gaan nu met elkaar aan het werk om voor een soepel overgang te zorgen. We heten alle nieuwe medewerkers en reizigers alvast van harte welkom!”

Het huidige aanbod van busvervoer blijft bijna overal in stand, verklaart de provincie Overijssel in een persbericht. Vervoerder EBS zal ook nieuwe verbindingen aanbieden. De zomerdienstregeling wordt vijf weken lang, wat korter dan gebruikelijk is. Onderdeel van de concessie is het mede-ontwikkelen van het merk RRReis. Ook de overname van de elektrische bussen die rijden onder de naam RRReis, lag van tevoren vast. EBS heeft plannen voor een nieuw soort snelverbinding, bijvoorbeeld tussen Zwolle en Apeldoorn.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuwe busvervoerder in IJssel-Vecht is EBS”

  1. Kregen gisteren een prachtig digitaal informatiebord op de Hortensiastraar bij de bushalte Molenweg. Alleen jammer dat daar alleen scholieren UITstappen en er nooit iemand INstapt!! In het weekend en de schoolvakanties rijdt er helemaal geen bus!

Reacties zijn gesloten.