Berkum naar stuntend ONS Sneek

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij ONS Sneek, dat lange tijd zwaar in de verdrukking zat maar in het paasweekend stuntte door twee kampioenskandidaten in het stof te laten bijten.

De Zwollenaren moeten herstellen van de kater op paasmaandag, toen spits Chris van der Meulen met zwaar letsel uitviel en het duel voortijdig werd gestaakt. “Het is triest wat er is gebeurd en onze spelers zullen dat moeten verwerken,” ziet Berkum-trainer Arno Hoekstra. “Het wordt een belangrijke wedstrijd en we zullen er zaterdag toch weer moeten staan. ONS heeft de laatste wedstrijden goede uitslagen geboekt, dus we kunnen onze borst nat maken.”

ONS had het lange tijd uiterst moeilijk in de Hoofdklasse B, waarbij de ploeg tegen soms desastreuze nederlagen opliep. Zo werd er begin april met 8-1 verloren van Genemuiden, eerder kregen de Friezen in eigen huis met 1-9 een pak rammel van Eemdijk en ook het verlies met 6-0 bij Berkum zal er in hebben gehakt.

De laatste weken is de ploeg van trainer Arnoud Koster, die het stokje overnam van Jan Vlap toen die het bijltje er in maart bij neergooide, echter bezig met een sensationeel herstel. Na een 1-1 thuisremise tegen NSC Nijkerk stuntte ONS op paaszaterdag door Volendam op een 1-4 nederlaag te trakteren en twee dagen later deden de Friezen dat nog eens dunnetjes over door Eemdijk met 0-2 te vloeren.

Die laatste overwinning kwam niet zonder enig fortuin tot stand, want de bezoekers stonden daar lang onder grote druk. “ONS Sneek overleefde 748 tegenaanvallen, 839 schoten op doel, 1028 maal balverlies en gaat toch met de punten naar huis,” schreven de Friezen daar naderhand chargerend over op hun website.

Na de eerdere vernedering met 1-9 ging ONS natuurlijk op revanche belust naar Eemdijk. De Friezen speelden, net als bij Volendam, vooral verdedigend waarbij werd gegokt op uitvallen via de snelle Nick Kleen. In de negentiende minuut nam ONS, tegen de verhouding in, de leiding toen Niels Nadorp de 0-1 binnen kopte uit een corner. In de rest van het duel volgde de een na de andere aanvalsgolf van Eemdijk maar verder dan een afgekeurde treffer kwam de thuisploeg niet. In blessuretijd ging ook de Eemdijk-keeper mee in de aanval, maar liep daarbij in het eigen mes. Jeroen de Harder onderschepte een uittrap waarna hij de 0-2 in het verlaten doel kon schuiven.

Berkum leek de laatste weken goed op weg, want na een 2-1 winst tegen Flevo Boys wonnen de Zwollenaren op paaszaterdag met 1-2 bij SDC Putten. De maandag erna volgde echter een ijskoude douche, toen de thuiswedstrijd tegen DETO na een half uur gestaakt werd omdat Berkum-topscorer Chris van der Meulen zwaar geblesseerd met een ambulance van het veld moest. De ploeg van trainer Arno Hoekstra stond op dat moment met 0-1 achter en had nog niet veel in te brengen gehad.

Berkum moet zich dus herpakken en gaat naar Sneek in de wetenschap dat de Zwolse ploeg, op een elfde plek in de Hoofdklasse B, nog niet veilig is én dat de tegenstander weer volop in zichzelf gelooft.

De wedstrijd ONS Sneek-Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Maarten Spoon uit Enter, die op het Zuidersportpark aan de Alexanderstraat 2 in Sneek om 15.00 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Berkum naar stuntend ONS Sneek”

  1. Er zijn nog een paar plekken in de bus over voor de liefhebber om mee te gaan zaterdag naar Snits

  2. Blijft de trotse koploper uit Berkum in de laatste periode aan kop? De kans is aanzienlijk zodat de 3e Divisie lonkt.

  3. Ik denk dat ze weer met de staart tussen de benen richting Tuindorp gaan om aldaar nog een kleine versnapering te nuttigen.Wel in de business club natuurlijk want daar kun je je mooi voor niks afkeggen
    Mooi effe poekelen met de gladde dominees zoon en zo komt splinter door de winter.

  4. En de grafstemming hield nog lang aan in de bus richting Genemuiden. Hihi. En dat met allemaal Urkers he! Nix geen dure aankopen zoals in Tapijtstad. Nor Vuren !

Reacties zijn gesloten.