Zwolse Zwemloop in Openluchtbad Zwolle zeer geslaagd

Foto van auteur

Zwolle – In en rond het Openluchtbad Zwolle werd afgelopen zaterdag de vierde editie van de Zwolse Zwemloop gehouden. Na twee jaar met coronabeperkingen konden de deelnemers en het publiek onder ideale omstandigheden genieten van een laagdrempelig en gezellig sportevenement.

De zwemloop begon met een serie voor de jeugd, met twee verschillende afstanden. De kinderen van 8 tot 11 jaar zwommen eerst 100 meter en daarna renden ze nog een ronde van een kilometer rond het zwembad. Voor alle jeugddeelnemers was er bij de finish een gouden medaille, maar de allersnelste van hen was Mats Völker (6.29). Net als Ella Krumbeck, het snelste meisje op deze afstand (6.51), was hij vanuit Duitsland naar Zwolle gekomen voor deze zwemloop.

De jeugd van 12 tot 15 jaar legde de dubbele afstand af: 200 meter zwemmen en 2 kilometer hardlopen. In deze leeftijdsgroep was Thomas van Velzen de snelste, hij finishte al na 11 minuten en 58 seconden. Hij werd gevolgd door vijf jongedames, waarvan Paula Spans (12.38) de snelste was.

Bij de dames was Aniek Mars, net als de vorige keer, weer duidelijk de snelste. Na de 500 meter zwemmen kwam ze al als eerste uit het water en die voorsprong wist ze tijdens de 5 kilometer hardlopen vast te houden. Haar tijd was 20 seconden sneller dan in 2020: 27.38 minuten. Lieve Tollet zwom minder snel dan Aniek, maar ze liep wel net zo hard. Daardoor wist zij naar de tweede plaats te lopen. Ze kwam na 30 minuten en 7 seconden binnen. Op de derde plaats finishte Anke Meulendijks, in een tijd van 32.43 minuten.

Bij de heren lag het niveau erg hoog en bleef het tot de finish spannend; de top vier finishte binnen een halve minuut van elkaar. Toch bleek Erwin Akkerman opnieuw de snelste te zijn op de combinatie zwemmen en hardlopen. Het was zijn vierde overwinning op rij bij de Zwolse zwemloop. Met zijn tijd van 25.31 minuten eindige hij slechts 4 seconden voor Tim Hezemans, die na het zwemmen nog 27 tellen voorlag. Ook de strijd om plek 3 was spannend. De derde prijs werd uiteindelijk met 2 seconden voorsprong op snelste loper Joep Emmen binnen gesleept door Rutger op den Dries (25.58).

Bij de senioren stond er ook een aantal duo’s aan de start voor 500 meter zwemmen en 5 kilometer hardlopen. Team Poppe, met vader René Poppe als zwemmer en zoon Luca Poppe als loper, was na 24 minuten en 37 seconden al weer binnen. Het verschil met de andere teams werd gemaakt tijdens het lopen: Luca Poppe liep met een tijd van 16.46 de snelste looptijd van de dag. Robin van den Berg van Team Robin en Ruben zwom in het Openluchtbad de allersnelste zwemtijd: 5 minuten en 52 seconden.

De zwemloop werd mede mogelijk gemaakt door een aantal trouwe partners. In de organisatie werkten triatlonvereniging Triade, Terp 3 en de Vereniging Openluchtbad Zwolle samen om alles in goede banen te leiden. Dankzij de ondersteuning van Sportspeciaalzaak Reuvers, Lopers Company Zwolle, Spar Zwolle, Bureau CK, Hotel Lumen / Restaurant Bluefinger, VSS Nederland en Sailfish konden zij er weer een mooi evenement van maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)