Internationale Windesheimstudenten werven vrijwilligers voor Kringloop Zwolle

Foto van auteur

Windesheimstudenten hopen op veel nieuwe vrijwilligers voor Kringloop Zwolle
Foto: Marijke Mosterman

Zwolle – Hoe werf je vrijwilligers voor de kringloop? Internationale studenten van het Windesheim Honours College bedachten enthousiast een plan. Ze maakten flyers, posters en stickers om mensen te interesseren en deelden deze uit op een vlooienmarkt in de Zwolse Diezerstraat.

Sluitstuk van het project is de open dag bij Kringloop Zwolle aan de Nieuwe Deventerweg 6. “Iedereen is van harte welkom!” zeggen de studenten uit Peru, Portugal, Duitsland, Bulgarije en Nederland. Het wordt een interessante en gezellige open dag, zaterdag 14 mei van 10.00 tot 15.00 uur. Het enthousiasme en de vrolijkheid spatten eraf bij de organisatoren.

“Samen met medewerkers van Kringloop Zwolle laten we belangstellenden zien wat er achter de schermen allemaal wel niet gebeurt bij de kringloop,” vertelt woordvoerder Carmen van den Brink. “Want dat is veel meer dan je denkt. Bij Kringloop Zwolle hebben ze een textielsorteercentrum en een fietswerkplaats, ze repareren witgoed zoals wasmachines en ook elektrische apparaten die binnengebracht worden en je kunt er de mooiste spullen met ervaring aanschaffen. Dat en meer laten we zaterdag zien.”

Waarom is vrijwilligerswerk bij Kringloop Zwolle zo leuk? Carmen en haar collega’s weten het wel. “Je doet heel waardevol werk. Bij elk materiaal dat je sorteert, elk artikel dat je repareert en alle spullen die je een tweede leven geeft, spaar je het milieu en werk je mee aan een betere wereld. Maar dat niet alleen: je werkt in een fijne omgeving met prima collega’s waar je jezelf kunt zijn. Als wij het niet zo druk hadden met onze studie en projecten als deze, zouden we hier zelf ook wel willen werken! Dus: kom langs!”

Foto's 2
Windesheimstudenten hopen op veel nieuwe vrijwilligers voor Kringloop Zwolle - Foto: Marijke Mosterman
Windesheimstudenten hopen op veel nieuwe vrijwilligers voor Kringloop Zwolle
Foto: Marijke Mosterman
Internationale Windesheimstudenten werven vrijwilligers voor Kringloop Zwolle