Het weer: Zon, wolken en droog

Foto van auteur

Assendorperstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag heeft het weer van alles te bieden behalve regen. De dag begint zonnig in Zwolle bij een temperatuur ‘s morgens vroeg van ongeveer 10 graden. Dat gaat omhoog naar ongeveer 20 graden, wat enkele graden lager is dan op woensdag.

Tegen de middag verschijnen losse stapelwolken die kunnen samensmelten tot wolkenveldjes. Op grote hoogte worden tevens sluierwolken boven de stad verwacht. Deze temperen in de middag de zonnestralen. Helemaal verdwijnen doet de zon waarschijnlijk niet. Er is ook wind op donderdag: uit het westen met kracht 3, een matig briesje dat vooral in de middag merkbaar is. In de avond gaat de wind liggen en de bewolking schuift weg. Het wordt helder.

Vrijdagochtend vroeg is de minimumtemperatuur ongeveer 11 graden. Een storing trekt ten noorden van de Waddeneilanden naar het oosten. Met de regen daarvan krijgt Zwolle niet te maken, met verhoogde aanvoer van bewolking wel. De wolken winnen het vrijdag van de zon. Een enkel spatje regen is niet geheel uit te sluiten, vooral na het middaguur.

De weersvooruitzichten voor het weekend zijn goed voor zonliefhebbers. Beide dagen speelt de zon de hoofdrol boven Zwolle. Wolken zijn er ook, regen komt er in het weekend niet uit. De temperatuur stijgt op zondag naar 25 graden.