Het weer: Zon in de ochtend, daarna meer wolken en wind

Foto van auteur

Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdag gaat met meer zonneschijn van start dan hij eindigt. In de ochtend schijnt de zon breeduit op Zwolle. Geleidelijk komt er meer bewolking binnen, waar de zon last van krijgt. In de avond en nacht passeert een zwak front met dikke bewolking en wat regen.

We houden het erop dat overdag uit de overtrekkende wolkenpartijen geen neerslag komt. Het is een redelijke lentedag. De zuidwestenwind neemt gedurende de ochtend toe. Van windkracht 3 naar 4 in de middag. Een vlagerige bries, in de avond iets afzwakkend. De middagtemperatuur is gemiddeld voor de tijd van het jaar: ongeveer 18 graden. In de nacht naar donderdag kan nog een nagekomen bui overtrekken. Zeer vroege dauwtrappers kunnen daar op Hemelvaartsdag een paar laatste druppels van meekrijgen.

Hemelvaartsdag verloopt verder droog. Zon, vooral ‘s middag ook wolken, en een gematigde temperatuur. ‘s Morgens vroeg is het ongeveer 13 graden, ‘s middags is 19 graden het maximum. Qua weerbeeld en temperatuur prima fietsweer, maar er staat wel wind. Kracht 3 à 4 vanuit het westen, die je beter mee kunt hebben dan tegen. In de middag de meeste wind.

In de nacht van donderdag op vrijdag trekt een gebied met dikke bewolking en regen over Zwolle. Vrijdag overdag knapt het weer mooi op. De zon komt sterk terug. Door een stevige noordwestenwind is het met ongeveer 16 graden in de middag aan de frisse kant.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)