PEC Zwolle degradeert na 10 jaar Eredivisie

Foto van auteur

Zwolle – Na tien jaar in de Eredivisie moet PEC Zwolle een stapje naar beneden doen. De Blauwvingers die het hele seizoen in de degradatiezone verkeerden, maar na de winter nog wel een sterke opmars wisten neer te zetten, liepen op bezoek bij Sparta Rotterdam tegen een 2-0 nederlaag aan.

Hierdoor eindigt de ploeg van trainer/coach Dick Schreuder bij de onderste twee plaatsen op de ranglijst. Dat Zwolle moest winnen om zondag thuis tegen PSV nog kans te maken om op z’n minst de zestiende plek te behalen, was duidelijk. Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam.

Al in de derde minuut prikte aanvoerder Adil Auassar uit een vrije trap raak. Via Pelle Clement, die zichzelf knap vrij kapte, leek de gelijkmaker snel in de maak, maar een Sparta-been voorkwam dat. Nog geen minuut later lepelde Thomas van den Belt een bal op de lat. In aanvallend opzicht leek voor PEC Zwolle de aansluitingstreffer een kwestie van tijd, maar verdedigend ging het na dik twintig minuten mis toen Vito van Crooij aan de aandacht van zijn directe tegenstander ontsnapte en Kostas Lamprou het nakijken gaf: 2-0.

In de tweede helft restte voor PEC Zwolle een schier onmogelijke taak om minimaal drie keer te scoren. Invaller Slobodan Tedic kopt na een minuut over en na een kwartier voorkwam Sparta-keeper Maduka Okoye dat een Spartaan een eigen doelpunt produceerde. De tijd tikte langzaam weg in Zwols nadeel en de zo gewenste aansluitingstreffer kwam maar niet. Gesteund door een bomvol uitvak dat als één front achter de ploeg ging staan deed Zwolle er alles aan, maar in aanvallend opzicht werd er te weinig gecreëerd om er alsnog een wedstrijd van te maken. Clement was met een schot van rand strafschopgebied nog enigszins in de buurt van een treffer maar vond Okoye op zijn weg.

Na 96 minuten zat een tien jaar durende periode in de Eredivisie er dan toch op. Zondag 15 mei rest nog de thuiswedstrijd tegen PSV. De aftrap is dan om 14.30 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “PEC Zwolle degradeert na 10 jaar Eredivisie”

  1. Resultaat van het gevoerde wanbeleid vanaf het moement dat men riep dat pec gaat aanhaken bij de top 8 paar jaar geleden op trainingskamp in Spanje. Daarna begon de ellende met het aanstellen van oa Schip, Stegeman en Willems. Nu kan natuurlijk wel schoon schip gemaakt worden en bv de populair gedragende commercieel manager, niets uitstralende teammanager en persvoorlichter en nog meer zichzelf erg belangrijk vindende medewerkers vervangen worden.
    Hup Zwolle hup nu op de vrijdagavond en laat ons blauw wit hart juichen.

  2. Sneu natuurlijk voor de club en stad, maar als vv Berkum via de nacompetitie nou eens promoveert naar de 3e Divisie, dan kunnen we deze degradatie toch een beetje naar de achtergrond verplaatsen. Na Covid-19 kan iedereen wel een mooi feestje waarderen. Toch?

Reacties zijn gesloten.