Berkum voor titanenklus naar koploper Urk

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag uit bij Urk, de koploper van de Hoofdklasse B. Die ploeg is normaliter in eigen huis al zeer moeilijk te verslaan maar nu het kampioenschap lonkt voor de Urkers zal Berkum ongetwijfeld het vuur aan de schenen worden gelegd.

“Urk voetbalt altijd volle bak, maar als wij zo spelen als de laatste weken zijn we zeker niet kansloos,” verwacht Berkum-keeper Huib Veurink. “Het zal een fysieke wedstrijd worden en daar moeten wij slim spel tegenover stellen. We hebben er veel zin, het wordt een mooie wedstrijd met veel sfeer.”

Steken laten vallen
Urk draait al het hele seizoen bovenin mee maar het team van trainer Gert Jan Karsten heeft, met nog twee duels voor de boeg, nog steeds maar twee punten voorsprong op de achtervolgers Genemuiden en Volendam. Het werd echt spannend toen Urk enkele weken geleden onverwachts steken liet vallen. Eerst werd er met 2-2 gelijk gespeeld bij laagvlieger NSC Nijkerk en een week later volgde een daverende verrassing toen Urk op eigen terrein met 0-3 onderuit ging tegen Eemdijk. Dat was nota bene de eerste thuisnederlaag die de Urkers dit seizoen om de oren kregen!

Afgelopen dinsdag haalde de ploeg van het voormalige eiland de winst wél weer binnen door ONS Sneek met 0-2 te verslaan. Dat ging niet zo simpel als vooraf misschien werd verwacht. Urk kwam via Klaas Romkes al snel op voorsprong maar ONS bood goed weerwerk en de sterke Urk-keeper Richard Strijker had handenvol werk om de counterende Friezen van scoren af te houden. Na rust zette Urk de thuisclub onder zware druk maar ook ONS bleef gevaarlijk. Pas in de blessuretijd maakte ‘supersub’ Jelle de Boer een eind aan de spanning door de 0-2 te maken.

Opleving
Berkum presteerde deze competitie lange tijd onder de verwachtingen, maar liet in de derde periode een behoorlijke opleving zien. Daar zat half mei nog wel een ‘dipje’ tussenin toen de ploeg van trainer Arno Hoekstra op eigen terrein ongelukkig met 1-2 onderuit ging tegen Volendam, maar afgelopen dinsdag volgde herstel. Berkum won toen met 0-3 bij degradant NSC Nijkerk en dat betekende dat de Zwollenaren voldoende afstand hebben genomen van de nacompetitiezone. In Nijkerk kwam Berkum kort na rust op voorsprong door captain Marc van der Meulen. Vlak daarna scoorde Martijn Brakke met een fraaie kopbal de 0-2 en toen de druk er bij Berkum af was domineerden de bezoekers. Vlak voor het slot bracht invaller Boy Boeloerditi de 0-3 op het scorebord, waarmee Berkum belangrijke punten pakte.

Berkum, dat in november in eigen huis verdienstelijk met 1-1 gelijkspeelde tegen Urk, staat inmiddels op een veilige negende plaats en heeft zelfs nog een kans op de derde periodetitel. Tegenstander Urk houdt met een overwinning tegen Berkum de kampioenskansen in eigen hand en zal dus alles in de strijd gooien, gesteund door een thuispubliek dat zo mogelijk nog fanatieker zal zijn dan anders.

De wedstrijd Urk-Berkum wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Richard Groenewegen uit Delfzijl, die op Sportpark De Vormt aan de Vormtweg 7D in Urk om 14.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Berkum voor titanenklus naar koploper Urk”

  1. vv Berkum MOET ja ik zeg MOET deze wedstrijd opzettelijk verliezen, om zeker te zijn van de 3e periode. Volgende week zaterdag thuis winnen van vv Buitenpost en hoppa de nacompetitie is een feit. Het in blakende vorm verkerende Berkum zou dan zo maar eens kunnen promoveren naar de 3e Divisie want tegengoals krijgen ze zelden en ze scoren bijzonder makkelijk de laatste weken. 🙂

  2. Kom op vv Berkum. Vandaag graag een “Arend van de Weteringtje”. Gewoon de bal 2 maal achter je eigen doelman schieten. Kom op vv Berkum gun de punten aan de aanstaand kampioen sv Urk, want zo word je zelf periodekampioen. Kom op vv Berkum, maak ons vandaag trots, door te verliezen.

  3. Berkum probeert er alles aan te doen om de score open te breken, maar ze vindt telkens de goed keepende Huib Veurink op haar weg. Nog altijd 0 – 0.

  4. Pfff vv Berkum maakte het wel spannend zeg. Het kwam zelfs nog onbedoeld op voorsprong, maar gelukkig laat ze het nu lopen en staat sv Urk inmiddels voor met 2 – 1. vv Berkum laat het nu express lopen en voert enkele wissels door met het oog op as zaterdag. sv Urk wordt zo dus de terechte kampioen en vv Berkum wint de laatste periode. Mooie zaterdag dus.

  5. 2 – 1 voor sv Urk door een eigen goal van Dennis Horstman, precies zoals ik voorspeld had. Tactisch slimme nederlaag van vv Berkum. Ook dat had ik al voorspeld. Laat dat maar aan Arno Hoekstra over. as Zaterdag winnen daar draait het om. Proficiat sv Urk met het behaalde kampioenschap.

Reacties zijn gesloten.