Het weer: Vrij warm, in de middag en avond kans op een bui

Foto van auteur

Wanningstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag ziet Zwolle wolkenvelden waar de zon geregeld doorheen breekt. De temperatuur loopt op, afhankelijk van de hoeveelheid bewolking. Komt de zon goed door, dan is 25 graden of warmer te verwachten maandagmiddag.

Vanuit het zuidwesten nadert een buiengebied. In de loop van de ochtend kan een eerste buitje over de stad trekken. Kans op een stevige bui, mogelijk met onweer, is er in de tweede helft van de middag en in de avond. Wie niet verrast wil worden, houdt maandag buienradar in de gaten. De warmte wordt met een zwakke wind uit zuidelijke richtingen aangevoerd. Later op de dag draait de wind naar het westen en neemt toe naar matig. Frissere lucht vanaf zee komt dan naar Zwolle.

In de avond en nacht naar dinsdag verdwijnen de buienwolken. Het klaart flink op, wolkensluiers op hoogte daargelaten.

Dinsdag schijnt de zon op Zwolle. Wolken schuiven af en toe voor de zon langs. De kans op een buitje is miniem, waarschijnlijk is het een geheel droge dag. Er staat weinig wind uit het westen tot noordwesten. Het kwik stijgt ‘s middags naar ongeveer 24 graden. Een prima dag met een mooie temperatuur.

In de rest van de werkweek is de kans op zonnig en zeer warm weer groot. Een zomerse maximumtemperatuur in de stad van tegen de 30 graden staat in de huidige weerkaarten. Donderdag en vrijdag kunnen in de warmte onweersbuien boven Zwolle opdoemen.