Het weer: Flauw zonnetje in de ochtend, ‘s middags kans op forse regenval

Foto van auteur

Zwolle-IJsselkanaal
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag nadert vanuit het zuidwesten een actief gebied met regen. ’s Ochtends is er nog weinig aan de hand. In alle vroegte is er kans op nevel of een mistbank en het is ongeveer 10 graden. De zon verschijnt boven Zwolle en de nevel verdwijnt.

De zon zit vrijdag achter sluierbewolking, die in de loop van de ochtend dikker wordt. De regen komt naderbij en bereikt Zwolle in de tweede helft van de middag. Tot die tijd is het droog. De neerslag in de middag kan fors zijn en mogelijk komt een onweersbui hierheen. De zuidelijke provincies hebben een grotere kans om zwaar onweer over zich heen te krijgen, mogelijk met hagel en zeer zware rukwinden. De regenwolken boven Zwolle verdwijnen in het begin van de avond naar het noordoosten.

De middagtemperatuur valt een stuk minder hoog uit dan op donderdag. Vrijdag moet Zwolle het voor de regen uit doen met ongeveer 21 graden. De wind is buiten de buien om zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Het weekend verloopt veruit de meeste tijd droog. Kans op een licht buitje lijkt er alleen op zaterdag te zijn. Beide dagen is er een afwisseling van zonneschijn en wolken. De zon heeft vermoedelijk de overhand, maar dat bekijken we in het volgende weerbericht nog eens. Zaterdag is de middagtemperatuur 20 graden, zondag ongeveer 23 graden.

Volgende week is het beduidend koeler dan afgelopen week. Met uitzondering van maandag wordt 20 graden niet eens meer gehaald. Bovendien belooft de eerste helft van de week een wisselvallige affaire te worden. Elke dag kans op regen.