Het weer: Kans op regen in de ochtend, zon en wolken in de middag

Foto van auteur

Gombertstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend zou je niet zeggen dat het weer gaat veranderen. Het is even bewolkt als op dinsdag. Bovendien valt er soms regen. Die komt in twee golven naar Zwolle. Een zwakke golf met lichte regen in de vroege ochtend en een wat sterkere met buiige regen rond tien uur ‘s morgens.

Maar daarna knapt het weer enorm op. Het wordt droog, de bewolking breekt en de blauwe lucht boven de stad knalt je tegemoet. Rond het middaguur moet dat gebeuren. De zon is er dan natuurlijk ook bij, wel tezamen met stapelwolken. De nevelige prut van de afgelopen dagen maakt plaats voor schone lucht met prima zicht. Het kwik loopt gestaag op van 6 graden ‘s morgens naar ongeveer 11 graden in de middag. Dat is aanzienlijke temperatuurwinst vergeleken met dinsdag, toen we een maximum hadden van amper 6 graden.

Wind is er ook woensdag. ‘s Morgens vroeg onder de bewolking eerst uit zuidwestelijke richting, in de loop van de ochtend draaiend naar west tot noordwest. Een zwakke tot matige wind, kracht 2 tot 3.

De winddraaiing van oost naar westelijke richtingen vormt geen omslag naar blijvend zonnig weer. Uit het westen wordt ook veel bewolking aangevoerd. Daar komt Zwolle donderdag en vrijdag onder terecht. Maar het verwachte wolkentype laat af en toe openingen voor een beetje zonneschijn. De kans op neerslag is klein.

Vrijdag gaat het kwik verder omhoog. De middagtemperatuur bereikt in de stad een maximum van 13, misschien wel 14 graden. Er staat een stevige bries: kracht 3 tot 4 uit het zuidwesten tot westen.