Meedoen aan Ultimate Frisbee in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Bluefingers Zwolle organiseert weer de Cityleague. ”Tijdens deze twee avonden maak je kennis met Ultimate Frisbee, een explosieve en dynamische teamsport,” vertelt voorzitter Koen van Bluefingers Zwolle enthousiast.

Je leert op 21 en 28 juni de beginselen én je speelt een toernooi. “Iedereen is welkom! Zolang je dingen bij wilt leren en twee avonden lol wil maken.” Bluefingers Ultimate Frisbee Zwolle, waar al sinds september 2010 wekelijks frisbee wordt gespeeld, organiseert de Cityleague jaarlijks. Zo leren steeds meer mensen deze sport kennen. Binnen de club hangt een warme sfeer waarbij iedereen welkom is. “Of je nou fanatiek op het hoogste niveau wil spelen, of voor de gezelligheid, alles is mogelijk! En iedereen helpt elkaar beter te worden, vooral als beginner is dat heel fijn.”

Ultimate frisbee laat het imago van een rustige campingsport los. “Steeds meer mensen beseffen hoe divers deze sport is, en meer dan een schijf overgooien,” aldus Koen. “Tijdens een potje ultimate frisbee moet je springen, rennen, glijden en duiken om de frisbee te vangen, hoe vet!”

Daarnaast is het een gemengde sport, mannen en vrouwen spelen het samen. En je kan het overal spelen. Van je tuin, tot het park of op het trainingsveld. “De sport is snel te leren. Met een paar aanwijzingen en veel oefenen, gooi je binnen de kortste keren de meest vette worpen!”

De onderlinge sfeer op het veld is heel belangrijk. Mensen zijn vriendelijk en er wordt veel lol gemaakt met elkaar. “Dat komt doordat we sportiviteit en fairplay hoog in het vaandel hebben staan,” legt Koen uit. “We spelen onze sport zonder scheidsrechter en dus staat de spirit op de voorgrond.” Iedereen is eerlijk naar elkaar en er wordt met elkaar gezocht naar de beste oplossingen. “Het team dat dit het beste doet, krijgt de spirit-cup.”

Tijdens de sportavonden leer je de beginselen van frisbee en speel je een toernooi. “Dit zijn dé avonden om de sport te leren kennen,” vertelt Koen. “Je leert op allerlei manieren een frisbee gooien en je kan met je team een prijs in de wacht slepen.”

De cityleague vindt plaats op 21 en 28 juni, van 19.00 uur tot 21.30 uur op sportpark de Marslanden. Meedoen? Dat kan als team of als individu. Opgeven kan via de website: https://www.cityleague.nl/

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)