Eremetaal voor minioren SWOL 1894 op NK

Foto van auteur

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – De minioren van SWOL 1894 hebben dit weekend aangetoond tot de nationale zwemtop te behoren. Bij de Jaargangwedstrijden in Leiden, ook wel gezien als het officieuze NK korte baan zwemmen voor minioren, zwommen zij zich twee keer naar het erepodium. Liefst zes jonge Zwolse zwemmers wisten zich dit jaar te plaatsen voor de Jaargangwedstrijden.

Floris Meijers wist zich voor het maximaal aantal starts te plaatsen en verscheen maar liefst zes keer aan de start. De talentvolle minioren 3 zwemmer liet zien totaal niet onder de indruk te zijn van alle concurrentie van de oudere minioren 4 zwemmers. Meijers toonde aan op het juiste moment te kunnen pieken en hield op de 50 meter vlinderslag zelfs alle overige zwemmers ver achter zich.

In een zeer snelle tijd van 38,66 seconden pakte hij het goud én mocht hij zich tot Nederlands kampioen laten kronen. Op de 100 meter wisselslag miste hij slechts op een haar na het podium en bereikte hij een prachtige vierde plaats. Ook zijn overige afstanden waren goed voor een top 10 notering in het eindklassement.
Milan Eikenaar gaf tevens zes keer acte de présence in Leiden. Na wat gezonde spanning aan het
begin van de wedstrijd, liet Eikenaar zien in bloedvorm te verkeren. In een persoonlijk record van bijna vier seconden, tikte hij op de 100 meter schoolslag als tweede aan en pakte hij vanuit de buitenbaan het zilver bij de minioren 5. Daarnaast wist hij zich op meerdere afstanden de top 10 van Nederland in te zwemmen.
Namens SWOL 1894 kwamen ook Lars Thül, Annefleur Schraa, Tristan Meijers en Ryan Freriksen in
actie in Leiden. Thül was goed voor zes top 10 noteringen en scherpte op alle afstanden zijn
inschrijftijden flink aan. Op de 100 meter wisselslag wist hij zelfs een keurige 5e plaats te
bemachtigen. Annefleur Schraa zwom vijf afstanden waarvan zij drie keer de top 10 bereikte. Haar
400 meter vrije slag zwom zij maar liefst 21,96 seconden sneller dan haar inschrijftijd. Het leverde
haar een prima 5e plaats op. Tristan Meijers kwam drie keer in actie en wist ook drie keer een fors
persoonlijk record te zwemmen. Hij snoepte bijna 23 seconden van zijn tijd op de 400 meter vrije slag af en pakte hiermee de 6e plaats bij de minioren 6. Ryan Freriksen zwom een prima tijd op zijn 200 meter vrije slag. Zijn tijd was zelfs zes seconden sneller dan zijn inschrijftijd. Het leverde hem een keurige 12e plaats op.
De Jaargangwedstrijden vonden op 21 en 22 mei 2022 plaats in Zwembad de Zijl in Leiden. De beste 18 zwemmers van Nederland per leeftijdscategorie mogen hier starten.

Foto's 4
Eremetaal voor minioren SWOL 1894 op NK - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Eremetaal voor minioren SWOL 1894 op NK - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Eremetaal voor minioren SWOL 1894 op NK - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Eremetaal voor minioren SWOL 1894 op NK - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto