Het weer: Zon, ook veel wolken en kans op een bui

Foto van auteur

Russenweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend vroeg is veel bewolking present boven Zwolle. De zon komt er lastig tussendoor. Tussen de wolken zitten buitjes verscholen, waarvan ‘s morgens al eentje over de stad kan trekken.

Rond het middaguur leeft de buienactiviteit wat op. Er is vooral in de eerste helft van de middag een grotere kans op een dikkere bui. Om de buienwolken heen dringen zonnestralen geregeld fel door tot Zwolle. Het zicht is prima. Wat verder opvalt is de wind. Die komt uit het zuidwesten tot westen en is op toeren. Windkracht 4 tot 5, een matige tot vrij krachtige wind, in de avond afnemend. Het is frisser dan de afgelopen dagen, in de stad een middagmaximum van 17 à 18 graden.

Dinsdagavond verdwijnen de buien en ook de meeste bewolking. In de nacht naar woensdag koelt het af naar een graad of 10.

Woensdag krijgt de zon ruimte, met een beetje geluk heel veel ruimte. Goede kans dat het een droge, zonovergoten dag wordt, tot ver in de middag. Dankzij de krachtige zonnestraling stijgt het kwik naar 18 à 19 graden. Wel staat er in de middag een matige bries uit het zuidwesten. Tegen de avond wordt een front boven de regio Zwolle verwacht. Daar zit bewolking bij, maar erg actief met regen ziet het er voorlopig niet uit.

Donderdag blijft de temperatuur nog op een normaal niveau voor eind mei. Daarna wordt het frisser volgens de huidige berekeningen. De wind draait naar de altijd koele noordwesthoek. We glijden met de middagtemperatuur af tot onder de 18 graden, wat beneden gemiddeld is voor de tijd van het jaar.