Het weer: Kans op buien met onweer

Buienwolk boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Woensdag wordt operatie afkoeling in Zwolle afgerond met buien. Mogelijk zit er onweer in. Onder zon maar ook veel wolken is het ’s middags ongeveer 23 graden. Dat is ruim 10 graden minder warm dan op dinsdag, toen in Dieze een temperatuur van dik 35 graden werd gemeten.

Buitengewone hitte in de stad. Ons officiële regionale KNMI-weerstation Heino meldde dinsdag een maximum van 33,1 graden Celsius, een dagrecord voor dit station. Zoals gewoonlijk was het in de binnenstad van Zwolle enkele graden warmer dan de metingen in Heino.

Woensdag is er overdag kans op een bui en ook ’s avonds kan het sein veilig nog niet worden gegeven. Houd rekening met flinke regenval en onweer. De wind is zwak tot matig uit westelijke richtingen. Tijdens een bui kan de wind even uitschieten.

In de nacht naar donderdag verdwijnt de buiigheid. Er staat nauwelijks wind en er ontstaat wat mist. Donderdagochtend lost die snel op en komt de zon erbij. Ze krijgt gezelschap van wolken, maar het blijft droog. De temperatuur stijgt naar circa 25 graden, een prettige zomerwaarde. De zuidwestenwind is met kracht 3 niet storend.

Vrijdag trekt uit het westen een actief front over. De meeste bewolking en regen treffen Zwolle waarschijnlijk in de eerste helft van de dag. Een temperatuur ’s middags in de buurt van 23 graden.

Het weekend ziet er voorlopig goed uit. Zon, wolken en waarschijnlijk meest droog weer met een middagtemperatuur rond 23 graden.

Foto 1
Buienwolk boven de Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Buienwolk boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)