Berkum grijpt kostbare winst in Nijkerk

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – VV Berkum heeft dinsdagavond bij het al gedegradeerde NSC Nijkerk met 0-3 gewonnen. Daarmee heeft het veilige grond onder de voeten gekregen in de Hoofdklasse B.

De Zwollenaren startten moeizaam maar scoorden snel na de rust en domineerden vanaf dat moment. “In de tweede helft hebben wij prima gevoetbald, veel naar voren gespeeld en kansen gecreëerd,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. “We hebben nog wel eens moeite gehad met deze ploeg, dus als je hier met 0-3 wint heb je het goed gedaan.”

Al in de eerste minuut werd een schot van Berkum-spits Martijn Brakke geblokt in het overvolle strafschopgebied van de thuisclub. Daarna ging het lang veel te stroef aan beide kanten. NSC was onmachtig voor het Zwolse doel en de bezoekers zetten lange tijd onvoldoende druk, leden nogal eens slordig balverlies en stonden te vaak buitenspel. Pas in de 35e minuut kreeg Berkum een levensgrote kans toen Brakke vrij voor de NSC-goal kwam maar hij stuitte op doelman Theodoros Velanas.

De peptalk van coach Hoekstra in de pauze had effect, want in het tweede bedrijf kwam Berkum heel wat beter uit de verf. Julian de Ruiter leek onmiddellijk na de hervatting te scoren maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Dat bleek uitstel van executie voor de thuisclub toen de bal enkele minuten later uit een afgeslagen aanval bij Marc van der Meulen kwam. De Berkum-captain haalde van buiten het strafschopgebied uit en schoot fraai de 0-1 binnen.

Die openingstreffer werkte bevrijdend voor de bezoekers, die de voorsprong al snel verdubbelden. Ivar Nijboer zette vanaf links goed voor en Brakke stond precies op de juiste plek om met een uitstekende kopbal voor 0-2 zorgen.

NSC slaagde er vervolgens niet meer in om nog enig gevaar te stichten. Berkum deelde de lakens uit en had de nodige kansen om verder uit te lopen. Een kopbal van Brakke stuitte echter via de lat van het Nijkerkse doel het veld weer in en een kansrijke inzet van de Zwolse spits werd daarna knap gekeerd door NSC-keeper Velanas.

Pas vijf minuten voor het slot werd het overwicht van de bezoekers eindelijk verzilverd. Boy Boeloerditi, net een minuut in het veld, kon op het Nijkerkse doel af en passeerde keeper Velanas: 0-3. Daar bleef het bij, ook omdat invaller Asse Visscher in de laatste minuten nét naast het NSC-doel schoot en een lepe boogbal van Marc van der Meulen op het dak van de goal belandde.

Berkum heeft met die verdiende overwinning uitstekende zaken gedaan, want de ploeg heeft de veilige haven nu wel bereikt. Daardoor kunnen de Zwollenaren komende zaterdag met heel wat minder druk aan de ongetwijfeld zware klus bij koploper Urk beginnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Berkum grijpt kostbare winst in Nijkerk”

  1. Zoals verwacht werd Nijkerk opgerold en werd de nul gehouden. Daarmee zijn er weer 3 kostbare punten toegevoegd aan het toch al mooie puntentotaal. vv Berkum blijft daarmee uitstekend op koers liggen om de 3e periodetitel op te eisen. Zelfs de immer slecht geinformeerde Sensator begint het nu door te krijgen. Nou dat werd ook wel tijd, want de cabriobus is eerder deze maand al besteld door de club.

  2. Met de gunstige uitslagen van vandaag kan vv Berkum de 3e periode niet meer ontgaan. Alleen de laatste wedstrijd moet gewonnen worden van vv Buitenpost, maar dan moet je as zaterdag wel express verliezen van sv Urk. Die maak je dan kampioen en bovendien is dat gunstiger voor de periodetitel. Die cabriobus kan nog wel eens zeer goed van pas komen aankomende maand 🙂

Reacties zijn gesloten.