Berkum sluit thuis af tegen Buitenpost

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Berkum speelt zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen op eigen terrein tegen Buitenpost. Beide ploegen hebben hun verblijf in de Hoofdklasse B onlangs veilig gesteld en kunnen nu dus ontspannen voetballen.

“Juist omdat we zonder druk kunnen spelen kan het een leuke wedstrijd worden,” verwacht Berkum-spits Martijn Brakke. “In april was na de uitwedstrijd bij Buitenpost echt iederéén ontevreden en ik denk dat dat voor beide teams een extra motivatie is. Wij hebben bij Urk bovendien hartstikke goed gevoetbald, met veel druk naar voren.”

In april hielden Buitenpost en Berkum elkaar in Friesland op 1-1 en daar waren beide trainers niet echt over te spreken. Berkum-coach Arno Hoekstra baalde omdat de Friezen uit buitenspel op 1-0 kwamen en Berkum een penalty was onthouden. Trainer Willem Brouwer van Buitenpost had de smoor in omdat zijn team een enorme kans op 2-0 liet liggen en Berkum in blessuretijd nog langszij had laten komen.

Na die wedstrijd had Buitenpost een mindere periode, waarbij werd verloren van Flevo Boys, Urk, AZSV en DETO. Toen de stand wat zorgwekkend begon te worden richtten de Friezen zich echter op. Half mei won Buitenpost met 3-2 van ONS Sneek en daarna werd een belangrijke stap gezet door een 2-3 zege bij HZVV. Afgelopen zaterdag werd in eigen huis met 2-2 gelijk gespeeld tegen Eemdijk, de nummer vier van de ranglijst. Dat puntje was voldoende om het hoofdklasserschap te prolongeren, wat door de Friezen werd gevierd alsof het kampioenschap was behaald.

Buitenpost startte fel tegen Eemdijk en kwam binnen een kwartier via Mark van der Meer op 1-0. Na een half uur leek de energie bij de Friezen echter te verdwijnen en kort na rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Eemdijk liet daarna enkele grote kansen liggen maar kwam in de 68e minuut toch op 1-2.

Buitenpost-trainer Willem Brouwer toonde zijn tactische vernuft daarna met liefst vijf wissels en het ‘alles-of-niets-offensief’ had effect. Een vrije trap van Willem de Boer werd door Berend Schootstra binnen gekopt (2-2) en omdat Buitenpost-keeper Kevin van der Meulen zijn ploeg daarna op de been hield werd de remise over de streep getrokken.

Berkum bereikte al enkele dagen eerder de veilige haven door een 0-3 winst bij NSC Nijkerk en leek afgelopen zaterdag op weg naar een stunt bij koploper Urk. De prima spelende Zwollenaren namen daar na rust de leiding via Martijn Brakke maar na een geweldig offensief van de thuisclub viel in de 67e minuut de 1-1.

Berkum bleef nog enige tijd overeind in de Urker orkaan maar moest met de nodige pech capituleren toen een kwartier voor het slot een inzet van richting werd veranderd en in het Zwolse doel vloog: 2-1. Doordat de concurrenten in de top punten verspeelden pakte Urk daardoor de titel in de Hoofdklasse B, maar Berkum kon terugkijken op een prima partij waarin ze de kampioen meer dan uitstekend partij hadden gegeven.

Berkum staat nu op de tiende plaats en Buitenpost volgt als elfde, waarbij beide ploegen dus veilig zijn maar er ongetwijfeld nog een mooi slotduel van willen maken. De wedstrijd Berkum-Buitenpost wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Bryan Huizinga uit Groningen, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af laat trappen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Berkum sluit thuis af tegen Buitenpost”

  1. U kunt de mannen al om 14.30 uur aanmoedigen en zoals we allemaal weten is winst genoeg om de 3e periode te pakken. Ik zeg een overtuigende 3-1 winst en daarna een heerlijk koud Vegluster Blondje.

  2. Pistolen pilsje misschien kun je je Berkummaat ook even tot de orde roepen met dat constante geprovoceer.

  3. Henk Jan….. laat Weerwolfje toch lekker gaan joh,
    Zie het maar als de kift dat ons cluppie wederom een jaar als enige Zwolsche club hoofdklasse voetbalt, en nog vele jaren zullen er volgen.
    Zaterdag weer lekker in het zonnetje genieten van oogstrelend voetbal, en natuurlijk ook van een heerlijk pilsje tijdens en na de wedstrijd.

  4. Arno gaat vermoedelijk enkele aanpassingen doorvoeren in de basisopstelling vanmiddag, omdat hij met een fitte selectie aan de nacompetitie wil beginnen!

    Aanvang van de wedstrijd is al om 14.30 uur. Tot zo.

Reacties zijn gesloten.