Volgende generatie kunstenaars in ArtEZ finals 2022

Foto van auteur

Muziektheater

Zwolle – Ook dit jaar laten zo’n zeshonderd studenten van ArtEZ University of the Arts in hun afstudeerwerk zien wie ze zijn en waar ze voor staan. Dit eindwerk presenteren ze aan de wereld in dans- en theatervoorstellingen, concerten, exposities en modeshows.

De ArtEZ finals 2022 vormen daarmee hét podium voor de volgende lichting afgestudeerden van ArtEZ. De finals vinden plaats tot de zomervakantie, op verschillende plekken in de regio Zwolle, daarnaast ook in Arnhem en Enschede, en zijn voor iedereen toegankelijk. De ArtEZ finals trekken jaarlijks veel bezoekers. Tijdens de coronacrisis gebeurde dit veelal online, dit jaar vindt het merendeel van de presentaties weer fysiek plaats.

Thom Wildeboer, directeur ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle: “Vier jaar lang hebben onze afstudeerders hiernaartoe gewerkt, in coronatijd niet altijd makkelijk. Des te trotser ben ik op het ongelofelijke resultaat dat onze nieuwste lichting kunstenaars heeft weten neer te zetten. Eindwerken waarin dit jaar, misschien wel meer dan ooit, mens en maatschappij centraal staan. Relevant en inspirerend voor iedereen. Dus, van kunstliefhebber tot toevallige passant, we nodigen je van harte uit de expo in onze Academie voor Art & Design te komen bewonderen.”

Naast de finals van de Academie voor Art & Design, vinden in Zwolle ook finals plaats van het Conservatorium en de opleiding Docent Theater. Rob Kramer, directeur ArtEZ Conservatorium: “De finals-periode is de kers op de taart van vier jaar studeren. Tijdens de finals kun je de studenten in hun natuurlijke habitat ontdekken. Werkveld, familie en iedereen die dat wil: kom kijken in het poppodium of de theaterzaal.”

Maritska Witte, directeur ArtEZ Academie voor Theater en Dans: “Uitgedaagd door een pandemie gedurende de helft van hun opleidingstijd, vond deze lichting studenten steeds weer nieuwe oplossingen om te kunnen blijven maken, lesgeven en performen. Deze nieuwe generatie makers, performers en docenten is zeer maatschappelijk betrokken. Vol vuur en met een koffer vol vaardigheden en inzichten komen ze het culturele veld binnen.”

Voor meer informatie over ArtEZ en de ArtEZ finals: artez.nl/finals.

Foto's 2
Muziektheater
Muziektheater
Volgende generatie kunstenaars in ArtEZ finals 2022 - Foto: Bart Grietens
Foto: Bart Grietens