Met deelscooter van en naar NS-station

Foto van auteur

Foto: Nederlandse Spoorwegen

Zwolle – NS biedt sinds deze week elektrische deelscooters van Check aan in de NS-app. De e-scooters zijn te huren in Zwolle en acht andere grote steden om te reizen van en naar het station.

In de NS-app is de beschikbaarheid van de e-scooters te zien. Ivo Steffens, commercieel directeur bij NS: “Een reiziger reist van deur tot deur en niet van station tot station. Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app helpt bij een snelle en makkelijke reis met allerlei soorten deelvervoer. We kijken dan ook verder dan de trein, bus, metro of tram. In de NS-app geven we al informatie over OV-fiets, taxi en deelauto’s. Het aanbieden van elektrische deelscooters van Check is weer een volgende stap.”

Reizigers die voor het eerst een account aanmaken en een scooter reserveren bij Check via de NS-app krijgen tot 60 gratis rijminuten om de e-scooters te proberen. Het is mogelijk om de e-scooters 10 minuten vooraf aan vertrek te reserveren. Zo kunnen reizigers vlak voordat ze op het station aankomen alvast hun vervolg-reis plannen.

Ook op locatie is het mogelijk om direct te reserveren en weg te rijden. Via de NS-app kunnen reizigers met de functie ‘in de Buurt’ kijken waar vlakbij een e-scooter staat. Vervolgens wordt de reiziger gelinkt naar de Check-app om het boeken en betalen af te ronden. Voor zakelijke reizigers is het deze zomer mogelijk om de ritten met de deelscooters achteraf te betalen via de NS-Business Card.