Oosterlaan: Ooit stonden er bussen, na de vakantie deelscooters

Archieffoto (2018) van het streekbusstation aan de Oosterlaan.
Foto: Peter Denekamp

Bij het NS-station start na de zomervakantie een proef om het gebruik van deelfietsen en -scooters makkelijker te maken. De gemeente wil overlast van geparkeerde deelfietsen en scooters in het gebied aanpakken en tegelijkertijd deelmobiliteit stimuleren.

Vanaf 1 september kunnen deelscooters op de Oosterlaan dichter bij het station worden gestald. De parkeerplek voor deelscooters is dan voor gebruikers zichtbaar in de app van de aanbieder. Op het kruispunt van de Stationsweg en de Burgemeester van Roijensingel is al zo’n parkeerplek beschikbaar. Met het toevoegen van een parkeerplek aan de Oosterlaan komt er een plek in de buurt bij.

Voor deze proef is de Oosterlaan aangewezen. Direct omwonenden worden betrokken bij de invulling van de exacte locatie, aldus de gemeente. De parkeerplaatsen zijn na de zomervakantie herkenbaar door de speciale borden en markering op de straat.

De proef duurt tot 1 juni volgend jaar. In de proefperiode wordt het gebruik van de verschillende vormen van deelmobiliteit gemonitord. Eventuele overlast wordt besproken met de aanbieders van deelmobiliteit. Bij de evaluatie betrekt de gemeente wederom de omwonenden.

In het stationsgebied zijn al meerdere stallingen voor fietsen en scooters waar eigen fietsen neergezet kunnen worden. Ook vind je hier deelfietsen zoals de OV-fiets van NS en deelfietsen van andere aanbieders. De gemeente Zwolle en NS onderzoeken samen hoe de deur-tot-deur reis met het openbaar vervoer in de toekomst geoptimaliseerd kan worden met deelmobiliteit.

Foto 1
Archieffoto (2018) van het streekbusstation aan de Oosterlaan. - Foto: Peter Denekamp
Archieffoto (2018) van het streekbusstation aan de Oosterlaan.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)