Thomas a Kempis loopt Bedevaart van Zwolle naar Hasselt

Foto van auteur

Thomas a Kempis verblijft voordat hij op Bedevaart gaat in het Refter bij zijn broeders van de Moderne Devotie

Zwolle – Thomas a Kempis loopt op zondag 19 juni de bedevaartroute Zwolle – Hasselt, om de openluchtviering bij te wonen op de Heilige Stede. Hij vertrekt om 11.00 uur vanaf O.L.V. Basiliek de Peperbus.

Eenieder is vrij om een stuk met Thomas mee te lopen. De Bedevaart kennen we vanaf het bestaan van Jeruzalem, waarover Koning David meerdere Bedevaartliederen schreef. Al vanaf 1355 kent Hasselt een openluchtviering en een inwijdingsfeest voor bedevaartgangers, pelgrims, parochianen en bewoners uit Zwolle en wijde omgeving, ingesteld door de toenmalige Bisschop Jan van Arkel.

De Bedevaart van Hasselt staat al eeuwenlang in het teken van vergeving en verzoening. Bedevaartgangers hopen in het reine te komen en nieuwe inspiratie op te doen. Thomas a Kempis is bekend van zijn boek De Navolging van Christus, na de Bijbel wereldwijd het meest gelezen en meest vertaalde christelijke boek ter wereld, en geschreven in Zwolle.

Voorganger Henk Stoorvogel uit Zwolle noemde tijdens de afgelopen Opwekkingsconferentie de verhalen over de navolging van Christus “de echo’s van verhalen van Jezus”. Zo gaat Thomas a Kempis zondag ook op weg, in de voetsporen van.

De Openluchtviering op de Heilige Stede in Hasselt begint om 15.00 uur. Ook zonder bedevaart met Thomas is iedereen daar welkom. Thomas zal tijdens de Viering zijn kleed afdoen, om de dienstdoende geestelijke ambtsdragers niet voor de voeten te lopen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)