Vermaning tekent eerste profcontract bij PEC Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle heeft Jesse Vermaning zijn eerste profcontract aangeboden. De 19-jarige centrale verdediger, die komende week 20 jaar wordt, heeft voor één seizoen getekend met een optie voor nog een jaar.

Vermaning komt uit de jeugd van Heerenveen, maar speelt inmiddels alweer vier jaar in de PEC Zwolle Voetbalacademie. Vorig seizoen trainde de speler al geregeld mee met de eerste selectie. Zo speelde hij maart jl. nog mee in de oefenwedstrijd in en tegen Heerenveen, waarin hij een zeer sterke indruk maakte.

Jesse Vermaning: ,,Ik ben hartstikke gretig om aan de trainers te laten zien wat ik in mijn mars heb. Toen ik jaren geleden naar de PEC Zwolle Voetbalacademie mocht komen voelde dat voor mij als een unieke kans, nadat ik niet bij Heerenveen kon blijven. Iedere speler heeft zijn eigen route om te komen daar waar hij wil. Ik hoop dat ik nu via deze weg een stap verder kan komen en ben van plan om vanaf de eerste dag van de voorbereiding alles te geven.”

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, reageert: ,,Jesse is een echte strijder. Hij heeft nadat hij hier binnenkwam in rap tempo stappen gezet. Jesse is heel sterk geworden en je ziet aan alles dat hij veel oppikt van de ervaren spelers, wanneer hij met de eerste selectie traint. Het komende jaar kan hij nog meer leren. Ik ben ervan overtuigd dat Jesse op die manier zich in het elftal kan gaan knokken.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)