Zomeravond-ontmoetingen Stichting Thomas a Kempis

Foto van auteur

Thomas a Kempis bij opening Museum ANNO

Zwolle – Thomas a Kempis lijkt overal in Zwolle weer op te duiken, alsof hij opnieuw tot leven is gekomen. Natuurlijk was afgelopen jaar het herdenkingsjaar van de 550e sterfdatum van Thomas en werden er allerlei activiteiten rond zijn persoon en gedachtegoed georganiseerd.

Dat was niet het enige. ANNO, Museum in de Maak, heeft een prominente plaats ingeruimd voor Thomas. Het College van B en W noemt Thomas a Kempis de grootste Zwollenaar ooit, het Museum Thomas a Kempis op Bergklooster is geopend en muurschilderingen tonen Thomas op diverse plekken in het straatbeeld van Zwolle.

Daarom heeft de Thomas a Kempis Stichting drie verschillende sprekers uit de Zwolse samenleving uitgenodigd om een korte overweging uit te spreken tijdens de Zomeravond-ontmoetingen over het thema ‘Inspirerend spreken over de Navolging’.

De avonden vinden plaats op zaterdag 25 juni, 2 juli en 9 juli. De avonden beginnen om 20.00 uur en eindigt om 20.30 uur. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting, napraten, koffie en thee. De locatie van de Zomeravond-ontmoetingen is bij de gedenksteen van Thomas a Kempis op de Agnietenberg. In de zomer wordt deze plek ook wel de Groene Kathedraal genoemd.

Het thema inspirerend spreken over de Navolging wordt door drie verschillende sprekers uitgelicht. Op 25 juni komt Wethouder Monique Schuttenbelt aan het woord. Muzikaal wordt deze avond begeleid door de cellisten Jeroen van Dijk en Rik Hasselman.

Op de tweede avond op 2 juli komt ds. Helene Evers aan het woord, zij is predikant van de Sionskerk in de Aalanden. Muzikale begeleiding is er van Jeroen van Dijk op cello en Maaike Gerritsen op viool.

Op de derde avond, 9 juli, komt André van Boven, diaken van de Parochie Thomas a Kempis. De muziek wordt die avond verzorgd door Thomas Koor Dubbelkwartet ‘Domini Cantus’, onder leiding van René van Breukelen.

Publiek is van harte welkom tijdens deze inspirerende avonden op misschien wel de mooiste plek van Zwolle.

Foto's 2
Mink de Vries bij monument Thomas a Kempis
Mink de Vries bij monument Thomas a Kempis
Thomas a Kempis bij opening Museum ANNO
Thomas a Kempis bij opening Museum ANNO

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)