Zwolse Bruisweek met Blanks, Flemming en Wies

Foto van auteur

Bruisconcert met Joost op het Grote Kerkplein
Foto: Christein van Hoffen

Zwolle – Het Bruisconcert tijdens de Zwolse introductieweek voor eerstejaars hbo-studenten staat weer op de rol. Organisator Buro Ruis heeft voor een line-up gezorgd met WIES, FLEMMING en een van Nederlands meest populaire muzikale exportproducten Blanks.

Dit jaar wordt het Bruisconcert op dinsdagavond 30 augustus gehouden op de nieuwe locatie Park de Wezenlanden in Zwolle. Het Bruisconcert is onderdeel van het Bruisweek-introductieprogramma, maar is voor iedereen gratis te bezoeken. In samenwerking met Hedon is het studentenorganisatie Buro Ruis wederom gelukt om een gevarieerde line-up te strikken voor het Bruisconcert.

WIES is een mix van diverse stromingen en maakt hun muziek in het Nederlands. Ze speelden al een goed bezochte show tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel en maken landelijk al enige tijd furore. Hun debuutalbum WIES werd genomineerd voor een Edison in de categorie Alternative en ze waren de support act tijdens de shows van BLØF in de Ziggo Dome.

FLEMMING is ook een grote naam die zijn opwachting maakt in Park de Wezenlanden. Zijn debuutsingle Amsterdam kreeg al na drie maanden de gouden status en sindsdien scoort FLEMMING aan de lopende band nummer 1-hits. Het optreden van FLEMMING in Hedon later dit jaar is al uitverkocht.

Daarnaast reist Blanks, met zijn gloednieuw debuutplaat, af naar Zwolle. Blanks wist online een grote groep volgers te creëren. Alleen al op YouTube heeft de muzikant ruim 1,3 miljoen abonnees. Met zijn gloednieuwe debuutalbum en zijn deelname aan Beste Zangers dit najaar is de kans groot dat de Groninger volgend jaar hoog op de lijsten van menig festival zal prijken.

Het Bruisconcert is onderdeel van de HBO Bruisweek, dé introductieweek voor de studerend Zwolle. Het driedaagse programma vindt dit jaar plaats van maandag 29 tot en met woensdag 31 augustus. Tijdens de HBO Bruisweek gaan eerstejaars drie dagen lang met hun klas op pad. Hierbij laten de ouderejaars van de opleiding de nieuwe studenten kennismaken met het studentenleven en wat Zwolle, hun school en Buro Ruis te bieden hebben. Alle circa vierduizend eerstejaars slapen tijdens de Bruisweken samen in tentjes op de Bruiscamping in de Marslanden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)