Zwolse Haringparty levert € 18.000 op voor goede doel

Foto van auteur

Foto: Nextlevel Fotografie

Zwolle – Op de bijna langste dag van het jaar, 22 juni 2022, vond de Zwolse Haringparty plaats. Ruim 600 bezoekers genoten van heerlijke verse haring en het mooie zomerweer. Het doel om geld op te halen voor de Stichting WijZ, dat de opbrengst gaat gebruiken voor de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen, is geslaagd. Onder de noemer Maatkracht brachten de aanwezigen € 18.000,00 op!

Tijdens de Zwolse Haringparty vond er een loterij en een veiling plaats. Veilingmeester Dick Timmerman bracht 12 veilingitems onder de hamer, waarop door de aanwezige gasten flink werd geboden. Hoogtepunten was de veiling van een vaatje Hollandse Nieuwe. Dat was goed voor een opbrengst van € 2.100,00.

Aan het eind van de avond reikte voorzitter Frank Brilman namens de Stichting Zwolse Haringparty een cheque uit aan vertegenwoordigers van WijZ Welzijn Zwolle. Met de opbrengst wordt onder andere een lunch georganiseerd voor alleenstaande ouderen. Deze zal later dit jaar plaatsvinden bij Deltion. Leden van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle zullen daarbij als vrijwilliger de lunch serveren.

De Zwolse Haringparty is een initiatief van de drie Zwolse Rotaryclubs en Rotaract Zwolle, die hiermee een belangrijke maatschappelijke bijdrage leveren aan de stad en de regio. ‘Service above all’ is niet voor niets het credo van serviceorganisatie Rotary.

Rotary is een wereldwijd netwerk van maatschappelijk betrokken vrijwilligers. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van ras, geloof of politieke overtuiging. Een van de pijlers van Rotary is het dienen van de (lokale) gemeenschap, zowel financieel als daadwerkelijk. De Zwolse Haringparty, met ieder jaar weer een ander goed doel waar een aanmerkelijke bijdrage naar toe gaat, sluit hier naadloos bij aan.

Rotaract is een vergelijkbare organisatie als Rotary, met dien verstande dat deze zich richt op leden in de leeftijdsgroep 18-35 jaar. Rotaract Zwolle bestaat uit een club jonge enthousiaste mensen die wonen en/of werken in Zwolle en omgeving.

Het festival wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van Baker Tilly, BMW Dusseldorp, Nysingh Advocaten en notarissen, het Notarieel, Jansen Vastgoed, VDK Groep, Novon Schoonmaak, Hemmink, Schuttelaar Wijnen & Geschenken, Stern Partyservice en Hanos Zwolle.