Erika Diender nieuw lid College van Bestuur Windesheim

Foto van auteur

Erika Diender

Zwolle – Erika Diender (53 jaar) wordt met ingang van 1 oktober lid van het College van Bestuur van Windesheim. Zij volgt Inge Grimm op, die vanaf 15 april voorzitter van het Bestuur is.

Anne Flierman, voorzitter van de Raad van Toezicht van Windesheim: “Met Erika Diender krijgt Windesheim een gedreven bestuurder met brede kennis van en veel ervaring met het onderwijs. Hierdoor heeft zij goed zicht op de maatschappelijke context en vraagstukken en begrijpt zij de complexiteit van (transitie)processen in het onderwijs. Dat maakt dat wij er alle vertrouwen in hebben dat Erika de komende jaren een grote bijdrage kan leveren aan het verder brengen van de strategische koers met de eigen leerroute.”

De afgelopen vierenhalf jaar was Erika Diender werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur van Quadraam, een onderwijsgroep in Gelderland met viertien VO-scholen en circa 1500 medewerkers. Zij begon in 2014 bij Quadraam als lid van het College van Bestuur, nadat ze bijna vijf jaar als commissaris bij politiekorps regio IJsselland had gewerkt.

Windesheim is voor Erika bekend terrein. Van 1993 tot 2009 bekleedde zij diverse functies bij verschillende onderdelen van Windesheim. Erika Diender: “Ik draag Windesheim een warm hart toe. Wat bijzonder om nu deze prachtige kennisinstelling, die actief is in twee verschillende regio’s, samen met Inge Grimm te mogen besturen. Ik kijk ernaar uit!”

Erika Diender is door de Raad van Toezicht benoemd voor een periode van vier jaar.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)