Het weer: Flets zonnetje, verder toenemende bewolking

Foto van auteur

Menno van Coehoornsingel
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagmorgen zijn er boven Zwolle sluierwolken op grote hoogte te zien. De zon schijnt er nog doorheen. Ook op geringere hoogte verschijnen wolkenveldjes boven de stad. In de loop van de dag neemt de bewolking verder toe.

Het kwik stijgt woensdag onder dat fletse zonnetje naar 20 tot 22 graden. De wind is matig uit het noordwesten tot westen, kracht 3. In de middag en avond wordt het wolkenpakket dikker. De wolken horen bij een frontensysteem dat woensdagavond vanaf de Noordzee boven onze omgeving arriveert. Eerst is het nog overwegend droog, maar in de nacht naar donderdag kan Zwolle een of meer lichte buitjes tegemoetzien.

Donderdag start onder veel bewolking. De temperatuur ‘s morgens vroeg is ongeveer 15 graden. Er staat meer wind dan in de afgelopen dagen. Kracht 3 tot 4 uit het noordwesten. Een koele bries, die de temperatuur niet verder laat stijgen dan 20 graden. Donderdagochtend is er kans op een enkel spetterbuitje.

Vrijdag gaat de bewolking plaatsmaken voor de zon. De vraag is nog even wanneer dat precies gebeurt, mogelijk pas tegen de avond.

In het weekend wordt een mengelmoes van zon en wolken boven Zwolle verwacht. De wind zit nog in de koele noordwesthoek, zodat je van de temperatuur geen wonderen hoeft te verwachten. De kans op neerslag is bijna nul.