Boaz Rahajaan nieuwe verdediger bij VV Berkum

Foto van auteur

VV Berkum

Zwolle – Verdediger Boaz Rahajaan komt met ingang van het seizoen 2022-2023 uit voor VV Berkum. De 19-jarige Zwollenaar voetbalde het afgelopen jaar in het O23-elftal van tweededivisionist HHC Hardenberg.

Nu kiest hij voor Berkum omdat hij in zijn eigen woonplaats wil spelen. “Berkum voetbalt van de Zwolse clubs op het hoogste niveau. Daar wil ik me verder ontwikkelen, want ik heb tot nu toe steeds in jeugdteams gespeeld en daar worden toch andere eisen gesteld,” tekent hij bij zijn ‘transfer’ aan.

Rahajaan begon ooit bij CSV ’28 in Zwolle, maar werd al op 10-jarige leeftijd gescout door FC Twente, waar hij de jeugdelftallen tot en met de O18 doorliep. In het seizoen 2016-2017 maakte Rahajaan bovendien deel uit van de voorselectie van Oranje O14 en een seizoen later werd hij opgenomen in de selectie van het ‘future team Oranje onder 16 jaar’. Rahajaan, die net een mbo-studie Marketing en Communicatie heeft afgerond, is een snelle en dynamische rechtsback met een functionele techniek, die ook uit de voeten kan in het centrum van de verdediging.

Berkum meldde al eerder dat de selectie voor het nieuwe seizoen in de vierde Divisie B, de vroegere Hoofdklasse B, compleet was. Omdat er op het laatste moment echter enkele spelers afhaakten is Boaz Rahajaan alsnog aan de hoofdmacht toegevoegd.

Eerder werd al aangekondigd dat middenvelder Mike van Ekeren en spits Twan Knul voor Berkum zullen uitkomen. Van Ekeren speelde eerder in de jeugd van PEC Zwolle en de O21 van FC Emmen, terwijl Knul overkomt van eersteklasser DOS Kampen. Ook aanvaller Finn van Kommer, afgelopen seizoen actief voor zondaghoofdklasser Hoogeveen en daarvóór in de jeugdopleiding van PEC Zwolle, gaat naar Berkum.

Tevens komt spits Giorney Rojer, net als Mike van Ekeren eerder actief in de jeugd van PEC Zwolle en FC Emmen, over van eersteklasser KHC. Centrale verdediger Robert Talens verruilt derdedivisionist ACV voor VV Berkum en keeper Finn Jordans komt vanuit de eigen Berkum-jeugd bij de hoofdselectie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)