Het weer: Wolkenvelden en iets warmer

Foto van auteur

Stadsgracht
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Vrijdag is er aanvoer van wolkenvelden. Deze trekken over in het kielzog van een zwak warmtefront dat in de nacht Zwolle is gepasseerd. Achter het front wordt tijdelijk iets warmere lucht binnen gesmokkeld.

De middagtemperatuur komt midden in de stad uit op een bijna zomerse 24 graden. Een paar druppels motregen uit de wolkenvelden zijn niet geheel uit te sluiten. Veruit de meeste tijd is het echter droog. De bewolking is niet dik en de zon breekt af en toe door. Het is moeilijk aan te geven wanneer dat gebeurt. De wind zit nog steeds in de noordwesthoek en is zwak tot matig, kracht 2 à 3. Dat is minder wind dan op donderdag.

In de nacht naar zaterdag gaat de wind liggen. Het zicht verslechtert in de loop van de nacht en zaterdagmorgen vroeg is er in Zwolle en omgeving kans op mist. Deze lost snel weer op.

Zaterdag passeert vanuit het noordwesten een zwakke storing. Tussen de wolken zou een druppelbuitje kunnen zitten. Vooral in de middag lijkt de zon beter in beeld te komen, wel door allerlei soorten wolken heen. De noordwestenwind trekt wat aan: kracht 3 tot 4 in de middag. Een maximumtemperatuur van ongeveer 22 graden.

Zondag heeft Zwolle ongeveer dezelfde middagtemperatuur en blijft het waarschijnlijk droog. Er is nog steeds aanvoer van wolken uit het noordwesten.

In de loop van volgende week verlaat de wind de koele noordwesthoek. Daardoor stijgt het kwik naar zomerse waarden van 25 graden of warmer.