Het weer: Eerst wolkenvelden, daarna volop zon

Hollewandsweg
Foto: Ank Pot

Dinsdag lijkt wat tegenvallend te beginnen in Zwolle vanwege wolkenvelden. De zon heeft er moeite mee, maar het regent niet en de wolken verkassen geleidelijk naar het zuidwesten of lossen op. ’s Middags is er volop zonneschijn.

’s Morgens vroeg wijst de thermometer ongeveer 14 graden aan, ’s middags in de stad onder de septemberzon stijgt het kwik naar 22 graden, een graadje warmer dan op maandag. De wind komt uit het noordoosten, is eerst zwak en in de middag matig, een volle kracht 3.

’s Avonds is het helder, op hoge sluierwolken na. De noordoostenwind neemt wat af maar gaat niet geheel liggen. ’s Nachts schuift vanuit het oosten laaghangende bewolking, nevel en mogelijk ook mist binnen. Het zijn inactieve restanten van lagedrukgebied Boris, dat afgelopen dagen in Midden-Europa noodweer heeft veroorzaakt met zeer zware regenval, overstromingen en in de Alpen sneeuw.

Woensdag lossen nevel en bewolking op en neemt de zon het over. Geholpen door een droge noordoosten– tot oostenwind warmt het verder op: een middagtemperatuur van 24 graden, nazomer in Zwolle.

Donderdag tot en met zaterdag houden we dat standvastige zonnige nazomerweer met warmte en wind uit het oosten tot noordoosten.

Foto 1
Hollewandsweg - Foto: Ank Pot
Hollewandsweg
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)